Un preparat tradițional care, pentru foarte mulți români, reprezintă gustul copilăriei. La prima vedere, rețeta este foarte simplă, însă există un truc la care apelează gospodinele pentru cele mai bune rezultate. Află, din rândurile de mai jos, ce trebuie să pui în perișoare să fie pufoase și fragede. Ce nu trebuie să lipsească din lista de ingrediente.
Cine ar putea refuza o porție de ciorbă de perișoare? Este o mâncare tradițională, un fel de mâncare care, pentru foarte mulți români, reprezintă gustul copilăriei, un preparat cu care ne răsfățau mamele și bunicile.
La prima vedere, rețeta pare cât se poate de simplă, însă există câteva secrete, trucuri la care apelează gospodinele de fiecare dată pentru a obține rezultatele dorite. Este vorba despre un ingredient banal, dar care are un efect fantastic.
Pentru a prepara ciorbă de perișoare, ai nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
Te-ar putea interesa și: Ingredientele secrete prin care să acrești ciorba de perișoare. Trucul bucătarilor profesioniști
Pentru perișoare, se începe prin formarea amestecului de carne tocată de porc și vită. Se toacă mărunt o ceapă albă și se pune la călit într-o tigaie, cu puțin ulei și un praf de sare.
După trei sau patru minute, se adaugă orezul spălat înainte și scurs bine și se lasă pe foc încă unul sau două minute. Se închide apoi focul și se lasă amestecul la răcit.
Revenind la carnea tocată, se adaugă sarea, piperul, boiaua și cimbrul uscat, albușul de la un ou și compoziția formată din orez și ceapă. Atenție, ingredientul ce nu trebuie să lipsească este albușul, el este responsabil pentru perișoare pufoase și fragede.
Se amestecă bine compoziția cu mâna și se modelează perișoarele, apoi se pun la fiert cu restul ingredientelor.
Te-ar putea interesa și: Când trebuie să pui perişoarele în ciorbă, de fapt. Aşa ies perfecte, detaliul care le poate strica