Unul dintre preparatele de suflet ale românilor, un gust ce pe mulți îi duce cu gândul la copilărie. Dacă vrei să îți încânți familia și prietenii, trebuie să ții cont de un singur detaliu extrem de important. Află, din rândurile de mai jos, când trebuie să pui perişoarele în ciorbă, de fapt. Vor ieși perfecte.
Cine ar putea refuza o porție de ciorbă de perișoare? O rețetă tradițională, nu foarte dificil de făcut, dar la care poți da greș, dacă nu ții cont de câteva sfaturi importante. Un detaliu ce face, cu siguranță, diferența între succes și eșec este momentul în care se pun perișoarele în ciorbă.
Regula de aur a fost respectată de generații întregi de gospodine din toate colțurile țării.
Pentru a prepara perișoare ca la carte, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Cum să faci perişoare egale rapid. Aşa vor fierbe în acelaşi timp, e trucul bucătarilor din restaurante
Pentru ciorbă:
Carnea tocată se amestecă cu orezul, ceapa tocată foarte mărunt – se recomandă să fie dată prin răzătoare – cele două ouă, pătrunjelul, sarea și piperul. După ce obții o compoziție omogenă, o vei lăsa să se odihnească în jur de cinci minute.
Vei da forma perișoarelor cu ajutorul mâinilor umezite bine. Apoi, se pun în ciorbă, dar nu oricând.
Este foarte important să punem perișoarele în ciorbă imediat după ce lichidul a început să dea în clocot. După în jur de un sfert de oră de la momentul în care au fost adăugate, ele ar trebui să se rdice la suprafață – acesta este, de fapt, indiciul că au fost puse exact când trebuia.
Citește și: Secretul care garantează cele mai bune perișoare. Ce să faci cu carnea înainte s-o pui în ciorbă