Cu gust dulce și textură acidulată, gemul de caise rămâne una dintre bunătățile preferate în acest sezon. Poate fi consumat atât pe pâine, cât și sub formă de umplutură în cornulețe sau brioșe. Gemul de caise este una dintre cele mai ușoare rețete preparate de gospodine pentru sezonul rece. Ce pui în gemul de caise pentru un gust extraordinar? Află în rândurile următoare cel mai eficient truc din bucătărie.
Pentru a prepara gem de caise ai nevoie de mai puține ingrediente decât crezi. Cu ajutorul lor, poți capta întreaga aromă a caiselor și poți pregăti o conservă delicioasă de fructe pentru sezonul rece. Va deveni, la rândul său, un ingredient de bază în bucătăria ta atunci când vei prepara prăjituri sau fursecuri de iarnă.
Întrucât gemul de caise are un conținut scăzut de zahăr, trebuie păstrat, de regulă, la frigider. Cu excepția cazului în care o depozitați în borcane și o îmbuteliați. În această situație, gemul de caise poate fi păstrat la loc răcoros și întunecat pentru o perioadă de un an de zile fără absolut nicio problemă.
Să trecem, însă, la detaliile care ne interesează cel mai mult. Ce pui în gemul de caise pentru un gust extraordinar? Fiecare gospodină are propriile sale secrete pentru a prepara cea mai aromată rețetă de fructe, în acest caz, pentru sezonul de iarnă. Există un mic truc folosit de multe dintre românce care face gemul de caise mai bun.
Este vorba despre adăugarea în compoziție de zeamă de lămâie. La fiecare un kilogram de caise se introduce în amestec, de obicei, 50 ml de zeamă de lămâie, potrivit MediaFlux. Ce rol joacă aceasta? Zeama de lămâie scade pH-ul gemului și neutralizează sarcinile negative de pe firele de pectină în așa fel încât compoziția să capete un aspect optim de gelatinizare.
În continuare, vom prezenta pe larg o rețetă simplă și gustoasă de gem de caise pe care o puteți încerca și voi în acest sezon. Iată care sunt ingredientele de care vei avea nevoie pentru prepararea gemului de caise:
Citește și: Rețete simple de gem sau dulceață de caise făcute în casă
Mod de preparare: