Toamna se numără bobocii și se pun legumele la murat, spre fericirea gospodinelor și deliciul celor care savurează o porție de gogoșari, conopidă sau castraveți murați. Internauții au dezvăluit cel mai tare secret pentru a face cele mai gustoase murături. Ce trebuie să presari peste legume, înainte să faci murăturile.
Cu toții știm că murăturile reprezintă garnitura cea mai apreciată, în special în sezonul rece. Fie că vorbim despre castraveți, pepeni, gogoșari, varză, conopidă sau gogonele murate, toate sunt absolut delicioase.
Specialiștii în arta culinară explică faptul că murăturile trebuie puse cu atenție, la finele lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, pentru a căpăta un gust deosebit.
Dacă respecți această indicație, atunci murăturile nu se vor strica din cauza căldurii excesive și vor rămâne proaspete pentru mai mult timp.
Rețetele de murături sunt, de obicei, foarte asemănătoare, diferența constă în detaliile pe care nu trebuie să le ignorăm. De exemplu, produsele pe care le folosim sunt extrem de importante.
Legumele ce urmează să fie puse la murat trebuie să fie cât mai proaspete și crescute cât mai natural. E bine să eviți alimentele cu aspect ceros, deoarece ele nu vor rezista la fel de bine, peste iarnă.
De exemplu, castraveții sau gogoșarii trebuie curățați foarte bine, înainte să le pui la murat. Recomandat ar fi să le clătești în apă rece curată și oțet.
Secretul murăturilor crocante este să presari un strat de sare de murături și să le lași peste noapte. În acest fel, legumele vor fi bune de mâncat până la primăvară.
Desigur, un alt pas important este să te asiguri că borcanele în care vei pune murăturile au fost sterilizate cu simț de răspundere. În acest fel, murăturile vor rezista mult mai mult timp.
Nu uita, înainte să închizi capacele borcanelor, ca marginile recipientului să fie uscate, pentru ca etanșarea să se poată realiza în mod adecvat.
În final, nu uita să depozitezi borcanele cu murături într-un spațiu rece, umbros și întunecat, precum pivnița sau cămara. Murăturile merg cel mai bine garnitură la friptură.