Ce poți să faci dacă ai uitat un șervețel în mașina de spălat. Soluțiile care te scapă de probleme

Ce poți să faci dacă ai uitat un șervețel în mașina de spălat. Soluțiile care te scapă de probleme
Ce poți să faci dacă ai uitat un șervețel în mașina de spălat.

Ai uitat un șervețel în mașina de spălat, iar resturile acestuia ți-au rămas impregnate pe hainele scoase din cuvă, nu trebuie să speli din nou hainele în cauză, ci te poți folosi de anumite trucuri, care te scapă astfel de neplăceri. Deși este necesar să verifici bine hainele pe care urmează să le speli, pentru ca în interiorul buzunarelor să nu uiți nimic, iată că uneori te poți trezi că ți-a scăpat un șervețel sau poate o bancnotă. Ce este de făcut.

Ce poți să faci dacă ai uitat un șervețel în mașina de spălat

Dacă și tu faci parte din categoria celor care nu verifică foarte atent buzunarele hainelor înainte de a le spăla în mașina de spălat, iar la ridicare, mici bucăți albe de hârtie se impregnează în țesătura hainelor, iată la ce soluții trebuie să apelezi.

Nu, nu trebuie să speli din nou hainele, ci poți încerca să scuturi energic rufele, pentru a te asigura că bucățile de hârtie cad de pe ele. Acum, folosindu-te de o bandă adezivă, poți elimina fragmentele de hârtie, care rămân agățate de obiectele vestimentare.

Se poate scăpa de resturile de șervețele de pe haine cu ajutorul periei pentru îndepărtarea scamelor. Este necesar doar să treci peria peste haine, ca să îndepărtezi reziduurile batistei de hârtie. Întinde apoi rufele și și mai verifică odată să vezi dacă problema mai persistă.

Un alt truc spune că dacă rufele spălate nu sunt extrem de delicate, le poți pune în uscător, iar resturile vor fi prinse de filtru. Iată la ce trucuri să apelezi, deci, dacă ai uitat și tu un șervețel în mașina de spălat.

Temperatura ideală de a spăla rufele

Atâta timp cât hainele nu au nicio pată, cel mai bine este să speli rufele cu apă caldă pentru a prelungi durata hainelor, pe lângă faptul că economisești energie și o vei observa asta la facturi.

Se recomandă spălatul cu apă caldă sau rece acele haine delicate, colorate sau negre. În plus, pentru articolele de îmbrăcăminte delicate, le poți pune în pungi de pânză care se vând în orice bazar. Ele protejează îmbrăcămintea și ajută la prevenirea deteriorării țesăturii prin frecarea de restul articolelor de îmbrăcăminte.

Dacă ai haine albe, trebuie să știi că ele nu se amestecă cu cele închise la culoare, întrucât își vor schimba culoarea. Pentru a împiedica asta, poți folosi șervețele speciale care te ajută să nu se îmbine hainele culorilor între ele.