25 ian. 2022 | 14:35

A pus zahăr în apă și apoi a frecat hainele. Ce truc genial, ieftin și bio a descoperit o gospodină

Diverse
A pus zahăr în apă și apoi a frecat hainele. Ce truc genial, ieftin și bio a descoperit o gospodină
Functioneaza de fiecare data

Petele de iarbă de pe haine și mirosul de mucegai pot fi dificil de îndepărtat. Dacă ți s-a întâmplat să lași prea mult hainele în mașina de spălat după ce programul s-a terminat și ele au căpătat un miros de mucegai, atunci trebuie să apelezi la acest truc rapid și ieftin. Ai nevoie doar de un ingredient pe care îl ai cu siguranță în casă și care este foarte ușor de utilizat.

Cum scoți pete de iarbă și miros de mucegai de pe haine

Zahărul conține enzime care ajută la descompunerea clorofilei care cauzează petele verzi de pe hainele tale. Trebuie doar să adaugi suficientă apă caldă la 1/2 cană de zahăr pentru a forma o pastă. Acoperă pata cu pasta, lăsați-o să acționeze timp de aproximativ 30 de minute și apoi spălați-o ca de obicei.

Și, ca întotdeauna, verifică dacă hainele nu au rămas pătate înainte de a le pune în uscător, unde căldura poate fixa pata definitiv. Dacă este nevoie, repetă tratamentul și spală-le din nou.

Același lucru îl poți face dacă pui zahăr cu apă în lighean și lași hainele care miros a mucegai acolo pentru o oră apoi le speli normal.

Ce mai poți face cu zahărul

Carbohidrații simpli din zahăr nu oferă nutrienți doar oamenilor și animalelor, ci și plantelor. Adaugă aproximativ 3 lingurițe de zahăr și două linguri de oțet alb într-o vază plină cu apă. Zahărul va ajuta florile să rămână puternice și vioaie, în timp ce oțetul va ucide bacteriile și va ține insectele departe de vază.

Zahărul absoarbe mirosurile urâte și absoarbe umezeala care poate provoca mucegai. Pentru a curăța râșnițele de cafea, toarnă aproximativ un sfert de cană de zahăr în râșniță și las-o să se macine timp de câteva minute, apoi spal-o.

Următoarea ta ceașcă de cafea va avea un gust sensibil mai proaspăt. Acest truc este excelent și pentru termosurile sau caserolele vechi. Pune aproximativ o linguriță de zahăr în termos sau în recipient și apoi închide bine. Clătește înainte de utilizare. Orice mirosuri vechi sau neplăcute vor dispărea până la următoarea utilizare.

Pentru a preveni ca fursecurile să devină vechi, păstrează-le într-un recipient etanș cu o mână de cuburi de zahăr. Acest truc funcționează și pentru pâine, prăjituri și chiar și pentru brânză. Va preveni apariția mucegaiului și le va păstra gustul proaspăt.

Dacă lucrând la mașină te-ai ales cu mâinile pline de ulei de motor, spală-te cu un amestec de zahăr și săpun lichid pentru mâini. Puterea exfoliantă a zahărului vă va face mâinile curate în cel mai scurt timp.

Poți să pregătești propriul exfoliant cu zahăr pentru o fracțiune din costul celor scumpe vândute în magazinele de frumusețe. Pentru o piele mai luminoasă, amestecă puțin zahăr cu suc de lămâie. Pentru un exfoliant corporal energizant, pune cantități egale de ghimbir proaspăt tocat (care poate stimula circulația) cu zahăr brun, apoi pune extract de vanilie sau ulei de migdale dulci.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Marile schimbări în imobiliare. Ce locuințe au ajuns la modă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro