Trebuie să te speli pe față cu apă rece sau cu apă caldă? Ce greșeli fac mulți români

Trebuie să te speli pe față cu apă rece sau cu apă caldă? Ce greșeli fac mulți români
Trebuie să te speli pe față cu apă rece sau cu apă caldă?

Cu apă rece sau cu apă caldă trebuie să te speli pe față? Este important să ai grijă de pielea ta, iar un amănunt important în îngrijirea ei este și temperatura apei care cu care te speli pe față. Această regulă este importantă și în cazul îngrijirii părului. În cazul pielii, trebuie să știi că pielea nu reacționează la fel atunci când te speli pe față cu apă rece sau caldă, de aceea este importantă temperatura apei.

Trebuie să te speli pe față cu apă rece sau cu apă caldă?

Pentru a răspunde la întrebare, trebuie să știi că este important să nu adaptezi temperatura în funcție de anotimpul în care ne aflăm, adică să te speli cu apă rece vara și iarna cu apă caldă, ci ideal este te speli pe față cu apă caldă având tendința de a o răci și evitând apa fierbinte sau foarte fierbinte.

Dacă nu tolerezi deloc apa rece, este recomandat ca în acest caz să te speli cu apă călduță și apoi să reduci treptat gradele. Așa vei stimula circulația și vei relaxa mușchii feței. Spălarea feței cu apă caldă este cea mai recomandată în caz de acnee sau piele sensibilă.

Când să te speli pe față cu apă rece

Spălarea feței cu apă rece are multe beneficii întrucât tonifică pielea, ajută la stimularea circulației și permite o mai bună eliminare a toxinelor prin capilare, prevenind acneea și alte probleme ale pielii.

Acest fapt ajută și la reducerea inflamațiilor și la aducerea unei stări de fermitate a pielii. Este o opțiune bună pentru persoanele care pot să reziste la temperaturi scăzute.

Când să te speli pe fața cu apă caldă

Varianta această este considerată opțiunea perfectă pentru pielea feței. Folosirea apei calde și finisarea la rece te vor ajuta să obții beneficii mari îngrijind pielea mai bine.

Se recomandă să umezești fața cu apă caldă, să aplici apoi demachiantul și să clătești pielea cu apă rece pentru a ajuta porii să se închidă.

Când este bine să te speli pe față cu apă fierbinte

Deși este bine să eviți apa fierbinte, poți să folosești temperatura asta ocazional. Se poate atunci când vrei să te demachiezi, deoarece se știe că apa rece îngreunează îndepărtarea machiajului.

Dacă vrei să elimini punctele negre, te poți spăla cu apă fierbinte pe față deoarece acest lucru ajută la dilatarea porilor înfundați. Mare atenție însă că temperaturile ridicate ale apei pot să deshidrateze pielea și să elimine uleiurile naturale care o protejează.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI