24 mai 2024 | 16:45

Ce poți face în Londra trei zile. Unde poți mânca ieftin și ce obiective turistice nu trebuie să ratezi

Turism
Ce poți face în Londra trei zile. Unde poți mânca ieftin și ce obiective turistice nu trebuie să ratezi
Idee de itinerariu

Dacă vizitezi Londra, dar ai doar câteva zile la dispoziție, nu trebuie să-ți faci griji, pentru că acest itinerar care include principalele atracții ale orașului îți permite să profiți la maximum de șederea ta. Iată ce poți face în Londra trei zile

Trucuri utile pentru o vacanță scurtă, dar reușită

Cel mai bun lucru este să verifici orele de deschidere ale diferitelor obiective turistice din Londra sau orice alt oraș în care mergi înainte de a călători, deoarece acestea pot varia în funcție de sezon și de ziua săptămânii. 

E o idee bună să îți faci o listă de acasă cu tot ce vrei să vezi și să verifici cam cât timp îți ia să ajungi de la un obiectiv turistic la altul. 

Vezi și cât costă să vizitezi atracțiile turistice principale ca să îți poți face un buget concret și verifică dacă este o idee bună să îți iei un pass pentru toate cele 3 zile. Adesea e mai convenabil să îți cumperi un astfel de abonament.

Vezi și: Pictura „blestemată” care a fost returnată de doi proprietari. Ce au pățit oamenii, dar și cel care a cumpărat-o inițial 

Dacă nu ești foarte pasionat de mersul pe jos, poți cumpăra întotdeauna bilete pentru autobuzul de turiști din Londra, de unde poți vedea orașul așa cum trebuie.

Ce poți face în Londra trei zile

Ziua 1

Prima zi în Londra începe devreme, înainte de ora 10 dimineața. 

Ia metroul până la Marble Arch și explorează celebrul Hyde Park. 

Fă o plimbare prin parc, îndreptându-te spre sud către Wellington Arch. Trecând prin pădurea adiacentă, Green Park, vei ajunge în fața Palatului Buckingham, unde va trebui să aștepți cu răbdare până la ora 11:30 dimineața pentru a asista la celebrul ceremonial al Schimbării Garzii. 

După ce vei vedea regimentele și formațiile muzicale, vei ajunge la Abația Westminster. 

Această vizită va dura în mod normal peste două ore, dar este cel mai important punct de referință al orașului și merită cu siguranță.

Vezși și: Ce i-a scris Prințul William mamei sale. Prințesa Diana ar fi împlinit 61 de ani

Pentru confortul tău, poți cumpăra bilete pentru Abația Westminster online dinainte.

Când pleci de la abație, îndreaptă-te către Tamisa, unde vei vedea principalele simboluri ale orașului: Big Ben și Palatul Westminster.

Traversând Podul Westminster, vei ajunge la London Eye, unde poți admira cele mai frumoase vederi ale orașului. Înainte de a urca, poți face o scurtă pauză pentru a lua un mic dejun rapid în apropiere.

După vizitarea roții Millennium, va fi prea târziu pentru a mai vedea alte atracții, așa poți merge la Knightsbridge cu metroul și să te îndrepți către Harrods, un magazin de departamente de renume mondial și un loc minunat în care poți petrece câteva ore.

Piccadilly oferă o gamă excelentă de locuri pentru cină. 

Ziua 2

Începe ziua la Turnul Londrei. Deoarece vizita va dura cea mai mare parte a dimineții, e bine să ajungi cât mai devreme posibil acolo.

Poți cumpăra bilete fără a sta la coadă pentru Turnul Londrei online.

După ce ai aflat secretele Turnului Londrei, va trebui să traversezi Podul Tower pentru a ajunge pe malul sudic al Tamisei. Dacă vrei să profiți de acest moment pentru a vizita Podul Tower, poți cumpăra bilete tot online pentru a evita cozile.

În partea dreaptă, vei vedea figura extravagantă a Primăriei Londrei și, puțin mai departe, vei vedea impresionanta navă de război HMS Belfast.

Când ajungi la stația de metrou London Bridge, ia metroul spre Camden Town și descoperă unul dintre cele mai impresionante și autentice cartiere ale Londrei. Camden Town este o zonă plină de magazine și tarabe, unde vei găsi și standuri cu m âncăruri de stradă internaționale.

Apoi, ia metroul până la Goodge Street și vei ajunge la British Museum, unul dintre cele mai faimoase muzee din lume. Unele dintre cele mai importante atracții sunt piatra Rosetta, Monumentul Nereid și secțiunea dedicată Egiptului.

Vezi și: Prinţul William şi Kate Middleton se mută din Londra. Cum arată Adelaide Cottage şi care e motivul schimbării

Terminând partea culturală a zilei, este timpul să vizitezi două dintre cele mai importante străzi comerciale, pline de restaurante și teatre; Oxford Street și Regent Street. Începe cu Oxford Street și apoi mergi pe Regent Street până ajungi în cele din urmă la Piccadilly Circus, una dintre cele mai cunoscute piețe din Londra.

Poți lua cina în această zonă sau, dacă îți place bucătăria asiatică, îndreaptă-te către Chinatown, care este aproape și are o atmosferă unică. Aici, vei găsi zeci de restaurante autentice chinezești.

Ziua 3

Ultima zi în orașul principal al Regatului Unit începe la ora 10 dimineața cu o vizită la Catedrala St. Paul, situată în apropiere de stația de metrou St. Paul, unde poți vizita cripta și urca pe cupolă.

Și aici poți cumpăra bilete online ca să profiți la maximum de timpul tău aici.

Întoarce-te la stația de metrou și coboară la Charing Cross până când ajungi la Trafalgar Square, una dintre cele mai distinse piețe din Londra. 

După ce te plimbi și faci câteva fotografii, îndreaptă-te către clădirea neoclasică care se află în fața Trafalgar Square. 

Acesta este Galeria Națională, unul dintre cele mai importante și cunoscute muzee din Marea Britanie, care găzduiește o colecție de peste 2.300 de picturi.

După vizita la muzeu, îndreaptă-te spre nord-est pe jos până ajungi în cartierul fermecător Covent Garden, o zonă plină de magazine, teatre și restaurante, unde vei găsi ușor un restaurant pe placul tău și vei petrece restul după-amiezii până va trebui să te îndrepți spre aeroport.

Dacă mergi cu copiii, renunță la una dintre aceste zile de itinerariu și mergeți la Grădina Zoologică, una dintre cele mai impresionante din Europa. O zi petrecută aici îi va încânta pe cei mici, dar și pe cei mari.

Digisport.ro
Milionarul cu avion privat care merge cu metroul și autobuzul în București! ”Bă, ce sărac e ăsta, n-are mașină”
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Motivul pentru care bikini de damă au o fundiță în partea din față. Puțină lume știe adevărul
EVZ.ro
Vești proaste pentru români. Garanția ambalajelor se dublează, de anul vitor
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
De ce a renunțat Teo Trandafir la prima căsnicie. Motivul e complet aberant
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
El va fi viitorul președinte al României. Cine îi ia locul președintelui Klaus Iohannis
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
ELENA LASCONI, VIZITĂ SECRETĂ! A fost FOTOGRAFIATĂ pe ASCUNS
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro