13 oct. 2023 | 14:13

Pictura „blestemată” care a fost returnată de doi proprietari. Ce au pățit oamenii, dar și cel care a cumpărat-o inițial 

Social
Pictura
Pictura "blestemată" - legendă în Londra. Cu ce fenomene sinistre se confruntă oamenii chiar și astăzi. Foto

Istoria controversată a unei picturi „blestemate”, returnată de doi dintre proprietarii săi, după o serie de evenimente sinistre. Astăzi este expusă ca parte a Cir-Cursed Halloween Show, la London Bridge Experience, în colțul de sud al Podului Londrei. Cu ce s-au confruntat oamenii în preajma ei.

Pictura „blestemată” – legendă în Londra

Există în Londra un tablou despre care se spune că este blestemat. A fost returnat de cel puțin doi dintre proprietarii care au cumpărat-o, în ambele cazurii fiind acuzate evenimente sinistre. Astăzi și-a găsit, în sfârșit, o casă, însă oamenii care stau în preajma ei nu pot să nu resimtă efectul „puterilor întunericului”.

Portretul misterios al unei tinere o înfățișează pe aceasta având un chip supărat și o privire ușor agresivă. A fost cumpărat pentru prima dată dintr-un magazin de caritate din East Sussex, din zona de sud-est a Angliei, cu doar 25 de lire sterline, echivalentul a 143 lei românești.

Tabloul despre care se spune că este blestemat a fost returnat la magazinul de unde a fost cumpărat în primă fază, cu precizarea că are „o anumită aură”. Al doilea cumpărător a trimis, de asemenea, opera de artă înapoi, acuzând că este responsabilă pentru mai multe necazuri cu care s-a confruntat.

Unde se află astăzi tabloul controversat

În prezent, pictura atârnă cu mândrie pe unul dintre coridoarele London Bridge Experience, la colțul sudic al Podului Londrei, fiind considerată o atracție turistică înfiorătoare, care vorbește despre istoria unei capitale bântuite de spirite rele.

Expoziția se află la o aruncătură de băț de sediul redacției Daily Star, care a trimis o jurnalistă pentru a documenta istoria picturii controversate. Managerul expoziției, James Kislingbury, nu a pierdut prea mult timp vorbind despre incidentele nefericite din trecut, ci s-a concentrat pe cele prezente.

Fenomene sinistre experimentate și azi

Imediat după ce a intrat în posesia tabloului, James Kislingbury a început să aibă probleme. Pe un drum de întoarcere spre Londra, s-a confruntat cu mai multe dificultăți la nivelul mașinii în care se afla depozitată pictura. Radioul nu funcționa, iar telefonul mobil nu mai prezenta semnal.

„Am scos tabloul din mașină. Era înfășurat în hârtie și în carton. În partea de sus a lui era o picătură de apă, ceea ce este foarte bizar, fiindcă nu avea cum să apară apă acolo în timpul deplasării cu mașina”, s-a exprimat James Kislingbury.

În primele zile de la expunerea tabloului controversat, managerul a primit mai multe reclamații de la membrii personalului potrivit cărora pe scările imobilului unde a fost organizată și expoziția s-au auzit mai mulți pași. Și nu s-a întâmplat doar o dată. Au fost auzit zgomote misterioase și la parterul clădirii.

„E cu adevărat bizar”

James Kislingbury a susținut că angajații săi au văzut cum cătușele care atârnau în barul de cocktail se legănau tremurând, în mod inexplicabil. Umbra unei figuri misterioase ar fi fost văzută de mai mulți oameni. În plus, semnalul WiFi, TV și telefoanele mobile nu au mai avut semnal.

„O mulțime de lucruri ciudate s-au întâmplat la fața locului, după ce am adus pictura. E cu adevărat bizar”, a spus James Kislingbury.

Citește și: Pictura rară a lui Nicolae Grigorescu este scoasă acum la licitație. Prețul uriaș de pornire VIDEO

Jurnalista care a documentat cazul a mărturisit că a simțit presiune în piept și transpirația curgându-i de-a lungul sprâncenelor, în timp ce se afla în preajma tabloului.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Regele care și-a dezgropat soția și i-a obligat pe vasali să îi sărute mâna în ziua încoronării. De ce a fost ucisă superbă regină
Click.ro
Vremea se schimbă radical din acest weekend. Temperaturile scad după valul de ploi și vijelii
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Trucuri pentru o viață mai lungă. Cum amâni îmbătrânirea
EVZ.ro
Cum arată Lambada la aproape trei săptămâni de când a născut. Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată de băiat pentru a doua oară / FOTO
Spynews
Restricții pentru 30 de zile în România. Decizie oficială: Trebuie notificat în cel mai scurt timp
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
DONALD TRUMP dă o mare LOVITURA! S-a aflat cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE SUA
Mediaflux
Când va naște fiica Ralucăi Moianu. Mara Ancuța și Virgil Boglea au anunțat la petrecerea de cununie civilă că vor avea un băiețel
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arăta Andreea Perețeanu de la Asia Express, sezonul 7, în 2012. Ce nou proiect a început sora lui Carmen Negoiță
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro