Dacă ai făcut ardei umpluți și ți-a rămas carne în plus, ai la dispoziție o mulțime de opțiuni de mâncăruri delicioase pe care să le faci din această compoziție. Iată ce poți face cu carnea rămasă de la ardeii umpluți astfel încât să nu fii nevoit să o pui la congelator și să o folosești peste câteva luni. Încearcă aceste rețete delicioase.
Ca să faci compoziția de carne pentru ardei umpluți ai nevoie de următoarele:
Ingrediente necesare:
Carnea tocată de vită și de porc se pune într-un castron mare. Se toacă ceapa mărunt și se adaugă peste carne. Orezul se spală bine și se zvântă, apoi se adaugă în castron.
Vezi și: Amestecul pe care să-l torni peste ardeii umpluți. Vor ieși delicioși de la cuptor
Se adaugă sarea, piperul, paprika, pasta de roșii și verdețurile tocate (mărarul și pătrunjelul). Verdețurile sunt esențiale pentru gust și aromă.
Poți adăuga și ou, dacă simți că ai o compoziție care nu stă legată. Totuși, oul va întări carnea, așa că e mai bine să îl lași deoparte.
Se amestecă toate ingredientele foarte bine, până se obține o compoziție omogenă.
Tot ce îți rămâne de făcut este să umpli ardeii spălați și curățați.
Te-ar putea interesa și: Cu ce să ungi ardeii umpluți înainte să-i pui la fiert. Ingredientul minune pe care îl ai și tu în bucătărie
Se așează într-o oală și separat, se dă în clocot cam 1 litru și jumătate de apă. Când apa clocotește, se toarnă cu grijă deasupra ardeilor din oală, astfel încât să fie apă doar atât cât să acopere ardeii.
Se presară un strop de sare și se adaugă foile de dafin în oală. Se pune oala pe foc și se lasă să fiarbă. Ardeii umpluți se gătesc până când carnea și orezul sunt bine fierte și ardeii sunt fragezi.
În cazul în care ai făcut prea multă compoziție de ardei umpluți, stai fără griji. Această carne poate fi folosită într-o mulțime de rețete.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul pe care Sorin Bontea îl pune la ardei umpluți. Secretul juratului de la Chefi la Cuțite: „Au ieșit foarte buni”
Pentru că această carne conține orez, nu vei putea face chifteluțe. Cu toate acestea, poți face perișoare pentru o ciorbiță delicioasă.
Dacă vrei să faci sărmăluțe din această compoziție, adaugă niște ceapă tocată călită în prealabil. Poți face și varză a la Cluj, roșii umplute (în loc de ardei), ciuperci, dovlecei sau vinete umplute.
Alternativ, o poți congela și poți face ardei umpluți sau roșii umplute oricând ai poftă.