Două ingrediente din bucătărie formează un amestec special, care poate da o notă deosebită ardeilor umpluți. Dacă sosul este turnat deasupra mâncării, înainte de a fi dată la flacără mică la cuptor, rezultatul va fi curcubeu pe cerul gurii. Află în continuare cum trebuie să procedezi.
Ardei grași în culori diverse, ceapă tocată mărunt, carne, orez clătit și fiert, ouă, boia de ardei dulce sau iute, sare, piper negru și proaspăt măcinat, usturoi tocat mărunt, sos de roșii, zahăr, smântână… acestea sunt, în general, ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara ardei umpluți în bucătăria ta.
Ca orice alt fel de mâncare, și ardeii umpluți au secretele lor pentru a fi delicioși. Playtech Știri îți dezvăluie ce amestec trebuie să prepari din două ingrediente din bucătărie, pentru a schimba aroma ardeilor. Trebuie să torni sosul peste legume, înainte de a le da la cuptor. Iată despre ce este vorba!
Te-ar putea interesa și: Ingredientul pe care Sorin Bontea îl pune la ardei umpluți. Secretul juratului de la Chefi la Cuțite: „Au ieșit foarte buni”
Spălați ardeii. Tăiați vârfurile și îndepărtați semințele. Asezonați ușor cavitățile cu sare și piper. Tăiați mărunt blaturile de ardei și puneți-le într-un castron mare.
Pentru început, se spală ardeii, se taie vârfurile verzi și se îndepărtează semințele. Cavitățile legumelor se asezonează cu sare și piper, apoi se taie mărunt resturile de ardei și se pun într-un vas de bucătărie. În ea se adaugă: ceapă, carne măcinată, orez prefiert, ou, boia de ardei, sare, piper, usturoi și altele.
Se amestecă foarte bine ingredientele, până se obține o compoziție omogenizată. Ardeii se umplu cu amestec de carne și orez. Dacă îți mai rămâne compoziție, o poți folosi pentru a prepara chiftele. Ardeii umpluți se prepară în cuptor, la aragaz. Iată ce trebuie să faci, după ce se așază în tavă!
Te-ar putea interesa și: Cu ce să ungi ardeii umpluți înainte să-i pui la fiert. Ingredientul minune pe care îl ai și tu în bucătărie
Amestecă sos sau bulion de roșii cu zahăr și toarnă compoziția lichidă peste ardeii umpluți din tavă, înainte de a-i da la cuptor. Vor ieși absolut delicioși! Mâncarea se gătește la foc mic, timp de câteva ore, și se poate testa gustând din carnea din ardeii umpluți, care trebuie să fie fiartă.
Ardeii umpluți se pot servi la masă imediat după ce s-au răcit. Se pot consuma în forma propriu-zisă sau alături de smântână și mămăligă sau pâine de secară. Pot fi depozitați și la rece, alături de sosul de roșii cu zahăr, pentru a nu se întări prea tare. Se reîncălzesc, când se pun din nou pe masă.