Ce poreclă a primit Simona Halep în Australia: „Da, este în regulă, puteţi să îmi spuneţi şi aşa”

Ce poreclă a primit Simona Halep în Australia: „Da, este în regulă, puteţi să îmi spuneţi şi aşa”
Ce poreclă a primit Simona Halep în Australia

Ce poreclă a primit Simona Halep în Australia. Jucătoarea de tenis româncă în vârstă de 30 de ani, 15 WTA, s-a calificat la pas în turul 3 de la Australian Open 2022, unde va juca contra sportivei din Muntenegru, pe nume Danka Kovinic (27 de ani, locul 98 WTA. Simona Halep a avut parte de succes azi, în turul doi, în fața sportivei Hadda Maia, pe care a învins-o cu scorul de 6-2, 6-0, în numai 66 de minute.

Ce poreclă a primit Simona Halep în Australia

Simona Halep a acordat și un interviu, după meciul cu Hadda Maia, reușind să primească aplauze din partea întregii asistențe de pe Rod Laver când a fost întrebată dacă se simte australiancă. De altfel, Simona Halep este extrem de iubită în Australia, în special datorită relației profesionale pe care a avut-o cu antrenorul Darren Cahill (56 de ani). Cei doi au rămas foarte buni prieteni.

„Simona, ai multe conexiuni cu Australia. Finală aici, în 2018, Darren Cahill a fost alături de tine, ai jucat dublu (n.r. alături de Charlotte Kempenaers-Pocz, 16 ani, anul trecut la AO), te simți jumătate australiancă?”, a fost întrebată Halep.

Simona Halep nu s-a dat în lături de la un răspuns, zicând:

„Dacă sunteţi gata să mă primiţi…”. Jurnalista a mai insistat: „Chiar ai primit și o poreclă, Aussie Simona”.

„Aussie Simona, da, este în regulă, puteţi să îmi spuneţi şi aşa. Vă mulţumesc că m-aţi susţinut tot timpul”, a încheiat Simona Halep discuția care a făcut deliciul asistenței.

Cine este Danka Kovinic, adversara Simonei Halep în turul 3 la Australian Open

Danka Kovinic se situează pe locul 98 WTA, fiind la cel mai bun rezultat din carieră la un turneu de Grand Slam. Danka mai are în palmares și prezența în turul 2 la US Open 2016 și 2021, în turul 1 la Roland Garros – 2016, 2020 și 2021, dar  și Wimbledon (2016). La Australian Open 2022, ea a învins-o pe Su Jeong Jang, 6-3, 2-6, 6-4, și de Emma Răducanu, scor 6-4, 4-6, 3-6.

În februarie 2016, jucătoarea de tenis din Muntenegru se afla pe cel mai bun loc din cariera sa, și anume, 46 WTA. Muntenegreanca nu are niciun turneu WTA câștigat la simplu, însă a bifat 3 prezențe în finale (Charlston- 2021, Istanbul -2016 și Tianjin – 2015). Ea a avut un succes la dublu, în 2015, la Bad Gastein.

Simona Halep a învins-o azi fără emoție pe jucătoarea Hadda Maia, calificându-se în turul trei la Australian Open. Sâmbătă, jucătoarea de tenis româncă va juca în runda următoare cu Danka Kovinic. Cele două s-au mai întâlnit și în 2016, la turneul din București, când Simona a câștigat în „sferturi”, scor 6-4, 6-2.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI