Ce pensii colosale are Alexandru Arșinel, de fapt. Averea lui e senzațională

Ce pensii colosale are Alexandru Arșinel, de fapt. Averea lui e senzațională
Ce pensii colosale are Alexandru Arsinel, de fapt

Alexandru Arșinel este unul dintre cei mai apreciați și titrați actori ai teatrului românesc. Fostul partener de scenă al regretatei artiste Stela Popescu trăiește pe picior mare, de când s-a pensionat. Deși nu mai este consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase din Capitală, actorul încă mai joacă, în postura de colaborator. Câți bani primește, lunar, Alexandru Arșinel.

Suma colosală pe care o primește lunar Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel trăiește pe picior mare, de când a devenit, oficial, pensionar. Marele actor al României încasează o pensie frumușică de 8.936 lei pe lună.

Potrivit celor de la click.ro, Arșinel și-a făcut publice veniturile atunci când și-a depus declarația de avere în iunie 2020. Actorul primește aproape 9000 de lei pe lună, doar din pensiile sale.

Din aceste venituri, enumerăm 33.720 lei pensie de revoluţionar, 73.512 lei pensia de la stat, 74.772 lei indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii şi 10.800 de lei, o indemnizaţie handicap gr. 2 pentru că o îngrijeşte pe soţia bolnavă).

„Există o indemnizație de merit dată de Ministerul Culturii la profesori, actori, arhitecți. Am obținut locul întâi într-un top al celor mai buni artiști.

Toate sumele sunt justificate oficial, consider că le merit. Am 82 de ani și am obținut o indemnizație de merit si o pensie după 70 de ani de muncă. Dacă mă justific înseamnă că mă simt vinovat!

Și faptul că am fost operat de transplant de rinichi și am fost salvat, iar pentru unii a fost anormal pentru că mi s-a întâmplat mie. Nu am un leu obținut în viața mea decât prin muncă. Am 70 de ani de muncă , am fost 20 de ani director.”, a declarat marele actor Alexandru Arșinel, acum ceva vreme, la Antena Stars.

„Nu vreau să mă laud, dar eu am reparat!”

Cum a fost umilit Alexandru Arșinel de Nicușor Dan. Actorul a fost deranjat de faptul că primarul Capitalei Nicușor Dan nu i-a mai prelungit contractul de consilier artistic pe care actorul îl avea la Teatrul Constantin Tănase din București, pe scena căruia a evoluat mai bine de 60 de ani.

„Nu m-a deranjat niciodată frigul, dar nu am o stare bună, o încărcătură fizică suficient de robustă să-mi permit mișcare prea multă… Nu prea am putere. Nu am mai fost lăsat la teatru… Nu mi s-a mai prelungit contractul din luna august a anului trecut, de către primarul actual. Pot să joc… Am rămas colaborator al Teatrului Constantin Tănase. Prin rotație, ne vine rândul mai greu.

Când am renunțat la conducerea teatrului, mi s-a propus un post de consilier artistic și urma să intru pe acest post. De jucat, joc o dată sau de două ori pe lună, nu pot să zic că mi-a interzis să joc, dar e pe aproape! S-a purtat urât! După 60 de ani de carieră și tot ce am făcut eu pentru teatru… Niciun du-te-ncolo… foarte urât.

Nu vreau să mă laud, dar eu am reparat… Noi tot sperăm, ori vine vreo schimbare, ori își revine el. Părerile despre el sunt de la mai multă lume cam la fel, nu doar de la mine. Vasile Murariu a rămas în locul meu pe post la conducerea teatrului. Este un om gospodar, să vedem cât o să reziste!

În sală sunt 30 de persoane… în condițiile acestea cu pandemia, iar activitatea teatrului se desfășoară și cu ajutorul colaboratorilor, balerini, artiști.. ne-au tăiat la jumătate… iar acum Nae mă mai are și pe mine pe cap! Firea ne-a ajutat foarte mult, a ajutat arta, în general, teatrele le-a sprijinit…”, a declarat Alexandru Arșinel, pentru sursa citată.

Vasile Murariu a rămas la conducerea teatrului Constantin Tănase, după ce Alexandru Arșinel a renunțat la funcția de conducere. În prezent, marele actor este colaborator al instituției culturale din inima Capitalei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI