Ce pensie avea, de fapt, Cornelia Catanga. Era pensionată pe caz de boală, la un pas de tragedie (exclusiv)

Ce pensie avea, de fapt, Cornelia Catanga. Era pensionată pe caz de boală, la un pas de tragedie (exclusiv)
Ce pensie avea Cornelia Catanga

Durere mare în familia Corneliei Catanga. Regina muzicii lăutărești s-a stins din viață în această dimineață. Artista a murit cu sufletul strâns. În ultimii ani de viață s-a înfruntat cu multe necazuri și a trăit permanent cu grija zilei de mâine. Și-a pierdut casa, iar lipsa de pe scenă, determinată de pandemia de COVID-19, a adus-o la sapă de lemn. Pensia pe care artista o avea a fost, de asemenea, o cotroversă.

Pensia pe care o avea Cornelia Catanga

Cântăreața de muzică lăutărească Cornelia Catanga a murit în această dimineață, la vârsta de 63 de ani. Artista a fost dusă de urgență la Spitalul Universitar din București cu probleme de respirație. În ciuda eforturilor făcute de medici, inima ei a încetat să mai bată.

Ea a murit din cauza unui stop cardio-respirator, peste care s-a suprapus infectarea cu noul coronavirus. Aceasta contractase virusul, dar luase decizia să se trateze acasă. Situația s-a înrăutățit ieri seară, iar familia a chemat Salvarea și a fost transportată de urgență la Spitalul Universitar. Medicii au făcut tot posibilul pentru a o resuscita atunci când a intrat în stop cardio-respirator, însă manevrele au fost zadarnice, astfel că au fost nevoiți să declare decesul.

A fost o perioadă grea pentru cea care era cunoscută ca ”Regina muzicii lăutărești”. În urmă cu doar un an își pierduse casa în care locuia cu cel care i-a fost atăt partener de scenă, cât și de viață, timp de 33 de ani, Aurel Pădureanu. Banca la care obținuse un credit a executat-o silit. În ultima vreme, a stat în chirie, undeva în Bragadiru, însă și aici au avut probleme financiare din cauza pandemiei, au spus apropiații, asta pentru că nu mai aveau de unde scoate bani.

Familia are bani de înmormântare 

Mai multe surse au declarat pentru Impact că „unor persoane, artista le spunea că are pensie de 1,600 de lei, în timp ce altora le menționa suma de 4.000 de lei”. Cornelia Catanga primea o pensie pe caz de boală, suferind de retinopatie la ochi, boală care i-a afectat grav vederea, fiind aproape oarbă. Fiul ei, Alexandru, primea 1.500 de lei pe lună ca însoțitor al unui nevăzător.

„Avem cu ce să o înmormântăm. Avem bani. Nu asta este problema, banii. Tata este în stare de șoc, nu este în stare să vorbească cu nimeni. Îi strigă numele prin casă de când a murit. Nu a lăsat niciun cuvânt pe limbă de moarte. Cine se aștepta la așa ceva? Noi am chemat salvarea că i s-a făcut rău și după a murit. Cine se aștepta la așa ceva?!”, a spus fiul cântăreței pentru sursa menționată.