Ce pedeapsă a primit un vlogger spaniol care i-a dat unui cerșetor român biscuiți umpluți cu pastă de dinți

Ce pedeapsă a primit un vlogger spaniol care i-a dat unui cerșetor român biscuiți umpluți cu pastă de dinți
Kanghua Ren: „Fac lucruri pentru a monta un spectacol”

A fost un videoclip umilitor care a alimentat indignarea pe rețelele de socializare. Un farsor de pe YouTube s-a filmat în timp ce îi oferea unui om al străzii din Barcelona o prăjitură Oreo umplută cu pastă de dinți în loc de cremă. S-a aflat ulerior, că acel om al străzii era defapt un român. Farsorul, cunoscut sub numele de ReSet de către urmăritorii săi de pe YouTube, a fost identificat ca fiind Kanghua Ren. Acum farsorul va suporta rigorile legii spaniole.

Kanghua Ren, farsorul de pe YouTube, trimis la închisoare

YouTuberul spaniol, Kanghua Ren, s-a filmat în timp ce îi dădea Oreos umplute cu pastă de dinți unui om al străzii. Totul ar fi fost ca o glumă, dar realitatea a fost cu totul alta. Imaginile postate de acesta pe celebra platformă a avut reacții dure. Ulterior s-au autosesizat autoritățile spaniole, iar ceea ce a urmat nu se aștepta nici măcar Kanghua Ren.

Tânărul a fost amendat cu 20.000 de euro și condamnat la 15 luni de închisoare. Kanghua Ren, cunoscut sub pseudonimul său online ReSet, a fost, de asemenea, interzis pe YouTube. Perioada de interdicție anunțată de către un tribunal din Barcelona, unde a realizat farsa în 2017, este de cinci ani.

Kanghua Ren, care avea 19 ani când a postat videoclipul, a fost găsit vinovat de încălcarea „integrității morale” a omului fără adăpost, un român cunoscut doar sub numele de Gheorge L.

Ce am făcut pentru a câștiga ura voastră?

În ciuda hotărârii judecătorești prin care popularul YouTuber trebuie să își închidă contul de pe site-ul de partajare de videoclipuri, Kanghua Ren a continuat să posteze online. Cel mai recent, el a încărcat un videoclip în care a încercat să se apere și și-a avertizat adepții să nu creadă tot ceea ce spun ziarele.

Ce am făcut pentru a câștiga ura voastră?”, întreabă el într-un videoclip. Acesta era publicat la câteva zile după ce a fost anunțat verdictul care îi interzice accesul pe YouTube.

Cazul a început atunci când Kanghua Ren a publicat videoclipul cu farse crude la începutul anului 2017. Videoclipul, care a fost șters între timp, îl arăta cum înlocuia crema din interiorul biscuiților Oreo cu pastă de dinți.

Ulterior, l-a reambalat și i la dat lui Gheorge L împreună cu o bancnotă de 20 de euro. În timp ce omul fără adăpost începea să mănânce biscuiții, Ren a spus:

„Poate că am mers un pic prea departe, dar priviți partea pozitivă. Asta îl va ajuta să își curețe dinții. Cred că nu și-a mai curățat dinții de când a devenit sărac.”

Biscuiții falsificați l-au făcut pe Gheorge L să vomite, iar acesta a declarat ulterior ziarului spaniol El Pais că „nu a fost niciodată tratat atât de prost când trăia pe stradă”.

Vlogger-ul chiar s-a întors pentru a înregistra un alt videoclip în care îi dădea lui Gheorge L mai mulți bani și poate fi văzut pe camera de filmat spunând: „Oamenii exagerează din cauza glumelor făcute pe stradă pe un cerșetor, când cu siguranță dacă ar fi făcut-o unei persoane normale nu ar fi spus nimic”.

Kanghua Ren: „Fac lucruri pentru a monta un spectacol”

Cu toate acestea, un tribunal nu a fost de acord și a început anul trecut o procedură penală împotriva lui Ren. Când s-a apărat în instanță, glumețul ar fi spus: „Fac lucruri pentru a monta un spectacol. Oamenilor le place ceea ce este morbid”.

Dar judecătoarea Rosa Aragones a remarcat cum Kanghua Ren a obținut venituri din publicitate de peste 2.000 de euro din succesul videoclipului cu Oreo. COncluzia judecătoarei a fost că nu a fost un „act izolat”: Aceeași judecătoare a mai spus că  YouTuberul a avut și „comportamente crude” față de alte victime vulnerabile.

Kanghua Ren a fost condamnat la 15 luni de închisoare. Acum este probabil să nu petreacă nicio perioadă în spatele gratiilor. Motivul este că, legislația spaniolă tinde să suspende pedepsele cu închisoarea de scurtă durată. Mai ales în cazul celor care se află la prima abatere. Canalul lui Kanghua Ren, care are peste 1,2 milioane de abonați, a trecut acum să posteze în principal videoclipuri despre jocul Fortnite, mai degrabă decât farse.

Urmăriți Playtech.ro și pe