Oana Pellea, Mihai Călin, Marius Manole, Victor Rebengiuc – video viral. De ce să mergem la vot pe 26 mai

Oana Pellea, Mihai Călin, Marius Manole, Victor Rebengiuc și alte figuri ilustre din România actuală te îndeamnă să ieși la vot pe 26 mai, atât la alegerile europarlamentare, cât și la referendum. Dacă vrei să se schimbe ceva, trebuie întâi să votezi.

Mai nou, românii se confruntă cu o nouă problemă când vine vorba de alegeri: nu se duc la vot.

De ce trebuie să mergi la vot

După 30 de ani în care la putere s-au plimbat doar două partide, și acelea provenite din fosta nomenclatură comunistă, după ce speranțele alegătorilor au fost adesea spulberate, românii spun că s-au săturat de acest joc democratic și preferă să stea acasă.

Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani, la ultimele alegeri parlamentare. Efectul acelei nepăsări este Guvernul Dăncilă de astăzi și actuala conducere a celui mai mare partid din România.

Ca să nu se mai repete astfel de „accidente democratice”, cum spune Klaus Iohannis, cetățenii cu drept de vot trebuie să-și exercite acest drept, indiferent dacă ai impresia că n-ai pe cine să votezi sau că știi dinainte că vor ieși aceiași oameni. Adevărul este că acei oameni dubioși ajung mereu în funcții de conducere din cauza acestei mentalități medievale.

Democrația actuală este plină de defecte, însuși sistemul de votare este superficial și dă naștere la divizări în societate. Este un fapt pe care nici profesorii academici nu-l recunosc, chiar dacă îl conștientizează. Totuși, asta nu trebuie să te împiedice să-ți exerciți un drept constituțional. Dacă tu îți încalci singur acest drept, nu te mira de ce viitoarea putere îți încalcă și alte drepturi.

Acesta este mesajul pe care îl transmit mai multe personalități din România.

Mai mulți români celebri merg să voteze. Tu mergi?

Oana Pellea, care este de mult timp o susținătoare înfocată a drepturilor democratice și implicată, în calitate de cetățean, în politica românească, te îndeamnă să ieși la vot.

Actorul Mihai Călin te îndeamnă, de asemenea, să nu ignori alegerile pentru că ele pot asigura un viitor mai bun copilului tău, dar și ție.

Actorii Marius Manole și Victor Rebengiuc transmit același îndemn. YouTuberul Mikey Hash, cunoscut mai mult de tineri, te îndeamnă și el același lucru.

Dacă nu votezi, e ca și cum ai renunța la România. Poate că este o propagandă, dar este una benefică, pentru că o bună parte dintre români nu au exercițiul democratic și nici nu-l înțeleg.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI