Un afacerist din Zalău a fost prins că măsluia aparatele de păcănele și alte jocuri de noroc astfel încât el și gruparea sa de infractori furau banii care se cuveneau clienților. Afaceristul a constituit un adevărat paradis al evaziunii fiscale, iar averea pe care au găsit-o polițiștii este una demnă de un boier fanariot. Stătea cu aurul în seif.
Stelian Danco este omul de afaceri care a măsluit aparatele de păcănele pentru a câștiga mai mulți bani decât ar fi fost legal, adică, mai corect spus, prin metode frauduloase care i-au sporit averea în mod substanțial.
Acest caz este relativ vechi și a făcut multă vâlvă în presă prin 2015, când polițiștii au efectuat 96 de percheziții domiciliare în județele Sălaj și Maramureș, regiunile unde activa rețeaua infracțională. În urma perchezițiilor, grupul infracțional s-a destructurat, dar în urma lui a rămas o avere fabuloasă.
Au fost descoperite și ridicate aproape 26 de kilograme de aur, circa 2,3 milioane de lei, 291.545 de euro, 3.596 de lire sterline, 415 dolari, documente contabile, 30 de calculatoare şi laptopuri, 40 memory-stick-uri, precum şi un seif în care se găseau 129.080 euro, 175.799 de lei, precum şi 561,66 grame aur. Ulterior, au fost reţinute şi arestate preventiv opt persoane.
O parte din membrii grupării avea sarcina de a accesa fără drept și cu complicitatea administratorilor barurilor și localurilor care aveau jocuri de noroc sistemele informatice ale acestor aparate. Foloseau chei speciale care permiteau modificarea paginii principale în funcţie de care aparatul de jocuri electronice calculează algoritmul care setează procentul de câştig raportat la sumele de bani introduse în aparat şi înregistrate de contorul mecanic.
În acest fel, sumele furate erau șterse din evidența contabilă pentru că modificau pagina electronică a contorului mecanic.
De la inculpatul Stelian Danco au fost confiscați peste 300.000 de lei şi 148 de aparate de jocuri de noroc pe care Stelian Danco le-ar fi folosit la comiterea de infracţiuni informatice. Afaceristul stătea cu aurul la seif. Dar trebuie să dea statului doar 120.000 de lei ca titlu de cheltuieli de judecată.
Pe lângă asta, el a fost condamnat la trei ani de închisoare, dar magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei de 3 ani închisoare sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Sălaj pe un termen de supraveghere de patru ani, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii.
În această perioadă de supraveghere, inculpatul trebuie să se prezinte la Serviciului de Probațiune din Sălaj la toate datele fixate de aceasta, să primească mereu vizitele consilierului de probațiune, să anunțe dacă își schimbă locuința și orice deplasare care depășește cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă etc.