Țara care reintroduce pedeapsa cu moartea. Acestea sunt infracțiunile

Țara care reintroduce pedeapsa cu moartea. Acestea sunt infracțiunile

Sri Lanka va reintroduce după aproape 43 de când nu a mai fost practicată, pedeapsa cu moartea. Drept urmare, în următoarele trei luni vor fi executați deținuții condamnați pentru trafic de droguri. De unde această decizie.

Maithripala Sirisena, Președintele Sri Lanka a anunțat că țara lui va introduce din nou pedeapsa cu executare. În acest sens, principala sursă de inspirare a acestuia a fost campania violentă împotriva traficului de droguri a lui Rodrigo Duterte, președintele filipinez.

De asemenea, Președintele Sri Lanka susține că prin introducerea acestei măsuri drastice, speră să dea un exemplu lumii întregi. Astfel, anularea execuțiilor pe termen nelimitat va lua sfârșit. Cu toate că au trecut 43 de ani, de când nicio persoană condamnată la moarte pentru trafic de droguri nu a mai fost executată, președintele nu vede nicio schimbare în bine.

„Avem nevoie de legi dure ca să ne asigurăm că ele sunt respectate. Țara noastră este acum plină de droguri precum marijuana, cocaină, heroină sau metamfetamine. Indiferent ce va fi, eu voi pune în practică decizia de a implementa pedepsele cu moartea în următoarele două sau trei luni”, a declarat președintele din Sri Lanka.

Nu este prima oară când Președintele încearcă să reimpună pedepsele cu moartea, conform acestuia, a încercat de mai multe luni, dar eforturile sale au fost blocate de birocrație și de apelurile făcute la tribunal de către deținuți. În urma acestei măsuri, aproximativ 20 de condamnați pentru trafic de droguri ar urma să fie executați. Dintre aceștia, opt au făcut deja apel la instanță.

Ultima executare în Sri Lanka a avut loc în anul 1976. Au mai existat cazuri sau încercări de condamnări la moarte, însă execuțiile au fost amânate pe termen nedeterminat. De aceea, în luna decembrie 2018 Sri Lanka avea aproximativ 1.299 deținuți condamnați la moarte.

Din cauza acestei legi Maithripala Sirisena, Președintele Sri Lanka se așteaptă la o campanie extrem de grea în cadrul alegerilor care vor avea loc în anul 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI