Ai avut senzația aia că, indiferent ce ai face, praful și murdăria revin imediat la loc? Mai mult ca sigur că ai trecut prin asta, indiferent căt de multă curățenie ai face. Cu toate astea, există anumite obiecte care trebuie spălate în fiecare zi. Citește mai departe și află ce obiecte din casă trebuie spălate în fiecare zi.
Mai mult ca sigur te trezeștii că trebuie să faci curățenie în mod regulat din cauza copiilor, a animalelor de companie, a reuniunilor de familie și multe altele. Este esențial să faci curățenie periodică pentru a elimina germenii și bacteriile dăunătoare, mai ales pe fondul pandemiei globale care ne-a făcut să alergăm la cel mai apropiat magazin pentru fiecare produs dezinfectant imaginabil.
Cu toate astea, ai un set de sarcini zilnice care sunt practic învățate pe de rost. Un program de curățenie săptămânal care, dacă îl respecți, îți menține casa aproape tot timpul cu un aspect prezentabil, și poți termina curățeniarepede și eficient.
Dar, deși știi clar că tu ai făcut azi curățeni, spre exemplu, peste două zile ai senzația că totul este la fel, și parcă nu ai făcut curățenie de cine-știe-când. Niciun obicei, niciun program sau program sau chef de curățenie nu face pe nimeni perfect. Dar toată lumea se bucură de sentimentul de curățenie scârțâitoare de a scoate praful de sub pat și de momentele de aspirare a firimiturilor de sub pernele canapelei.
Indiferent câtă curățenie ai face, tot mai rămâne câte ceva, pe lângă asta mai sunt acele din casă trebuie spălate în fiecare zi. În cele ce urmează îți spunem noi ce obiecte din casă trebuie spălate în fiecare zi. Iată care ar fi aceste obiecte:
Adorăm un burete bun pentru a șterge, absorbi și elimina scurgerile de pe toate suprafețele dure. Dar, cu atât de mult timp petrecut la locul de muncă, bureții ar putea avea nevoie de un pic de curățire.
Vezi și: Curățenie în doar 10 minute. Ce trebuie să faci în casa ta dacă musafirii vin pe nepregătite
Fiind un instrument de curățare esențial în casă, îți recomandăm să cureți bureții în fiecare zi cu puțină apă și bicarbonat de sodiu pentru a te asigura că aceste obiecte la îndemână rămân curate și proaspete pe termen lung.
Să lași vasele în chiuvetă peste noapte este un lucru pe care mulți oameni se fac vinovați, dar nu este ceva ce ar trebui să devină un obicei. Particulele de alimente și apa sunt ingredientele perfecte pentru un smorgasbord de bacterii.
Cel mai bun mod de a curăța vasele frecvent, în siguranță și ușor este să le pui în mașina de spălat vase.
Vorbind despre obiectele din bucătărie care au nevoie de atenție zilnică, contoarele din bucătărie sunt probabil cele mai folosite suprafețe din casa ta și atrag ușor murdăria. Blaturile din bucătăria ta văd multă acțiune, ceea ce înseamnă că adăpostesc organisme microscopice care ar putea fi dăunătoare pentru sănătatea ta. Folosește un burete dezinfectat și un produs dovedit și adevărat pentru a distruge definitiv mâncarea, murdăria și praful lipite.
Masa din sufragerie își vede partea sa echitabilă de cine de familie. Resturile de mâncare pot rămâne în urmă și pot începe să se dezvolte bacterii periculoase, mucegai și o mulțime de alte lucruri. În funcție de tipul de masă de bucătărie pe care o ai, vei dori să începi prin a o șterge mai întâi de praf, astfel încât să îi poți oferi o curățare bună.
Pentru tipurile specifice de mese de sufragerie, urmați aceste instrucțiuni simple de curățare:
Vezi și: Obiectul din casa ta care este un magnet pentru praf. Mulți îl ignoră când fac curățenie
La fel ca și blaturile din bucătărie, cele din baie pot adăposti mii de germeni și bacterii care ar putea fi dăunătoare pentru sănătatea ta. Dar pentru că ar putea fi implicate materii fecale, există mai multe motive de îngrijorare atunci când contoarele de baie sunt lăsate neatinse.
Unele dintre cele mai frecvente tipuri de bacterii găsite pe blaturile din baie includ E. coli, streptococul și salmonela. Pentru a igieniza temeinic și natural blaturile din baie, amestecă o cană de apă fierbinte și o cană de oțet alb. Pune amestecul într-o sticlă cu pulverizator și curăță până când totul este curat.
Având în vedere că mulți lucrează de acasă acum, cu normă, tastaturile de calculator sunt folositezilnic. Acest lucru înseamnă că și ele trebuie să primească ștergeri zilnice.
În mod surprinzător, cheile de la mașină și de la casă nu sunt la fel de murdare sau încărcate de germeni ca un scaun de toaletă. Un motiv ar putea fi faptul că probabil sunt manipulate doar de tine. O altă teorie este că cheile sunt făcute din anumite metale care nu se pretează la acumularea de bacterii. Și, deși nu adăpostesc la fel de multe bacterii ca alte obiecte de uz casnic, sunt pline de germeni pe care vrei să îți ataci sistemul imunitar.
Curăță în siguranță cheile de la mașină și de la casă folosind apă caldă, o picătură de detergent de vase și o periuță de dinți veche pentru a intra în toate colțurile și crăpăturile. Pentru o alternativă mai rapidă, aruncă-le în mașina de spălat vase și folosește setarea ”dezinfectare” pentru o dezinfectare completă.
Vezi și: Obiectul din casa ta care este un magnet pentru praf. Mulți îl ignoră când fac curățenie
Nu poți trăi fără ea sau să nu o pierzi. Dar putem dezinfecta zilnic acest obiect la îndemână. Din fericire, alcoolul de frecare poate dezinfecta telecomanda rapid și ușor. Toarnă puțin pe un prosop de hârtie și șterge fiecare centimetru al telecomenzii pentru a te asigura că este dezinfectată temeinic.
Gândește-te la cât de mult timp petrecut în față zilnic cu ecranul telefonului tău. Posesorii de telefoane sunt predispuși să își atingă telefoanele de cel puțin 47 de ori pe zi, ceea ce oferă bacteriilor timp suficient pentru a se agăța și a se instala. Un studiu din 2017 a constatat că 17.000 de copii de gene bacteriene au fost descoperite pe telefoanele mobile ale liceenilor.
La fel ca și curățarea telecomenzii, dispozitivele mobile pot fi dezinfectate în siguranță cu ajutorul unui șervețel cu alcool pentru a ucide bacteriile și a le împiedica să se înmulțească sau să se răspândească.
Deoarece majoritatea oamenilor își adăpostesc periuțele de dinți în baie, nu ar trebui să fie surprinzător să aflăm că periuța de dinți trebuie curățată zilnic. De fapt, cercetătorii au descoperit că periuțele de dinți pot fi terenuri de reproducere pentru bacteriile stafilococi și E. coli.
Tot ceea ce înseamnă pur și simplu că, în loc să vă faci albul perlat mai alb, ai putea să te contaminezi cu bacterii care îți pot amenința viața. Periuța ta de dinți poate fi curățată cu ușurință turnând peroxid de hidrogen 3% într-o cană mică și lăsând-o la înmuiat timp de aproximativ 15 minute. Dacă o lași să stea mai mult timp ar putea deteriora periile. Clătește bine periuța de dinți cu apă caldă înainte de a o folosi.
Deși faci curățenmie zilnic, tot va mai rămâne câte ceva de curățat, apretat, șters de praf. Dar, acum că ai aflat ce obiecte din casă trebuie spălate în fiecare zi, zicem că ar fi cazul să începi cu ele, ulterior să te apuci de restul. Baftă la curățenie!