Obiectul din casa ta care este un magnet pentru praf. Mulți îl ignoră când fac curățenie

Obiectul din casa ta care este un magnet pentru praf. Mulți îl ignoră când fac curățenie

Atunci când te apuci de curățenia generală, gospodinele te sfătuiesc să speli toate suprafețele din locuință și să te asiguri că toate obiectele de mobilier și cele decorative, precum și electrocasnicele sunt tratate cu simț de răspundere. Cu toate acestea, iată care este obiectul ce atrage cel mai mult praf din casă.

De ce nu este indicat să ai ventilator pe tavan

În locurile în care vremea este caldă pe tot parcursul anului, oamenii își instalează ventilatoare pe tavan, pentru a trece mai ușor peste temperaturile ridicate ce reprezintă un mare disconfort. Poate nu te-ai gândit la asta până acum, dar ventilatorul de tavan poate fi extrem de nociv pentru sănătatea ta.

Acest aparat acumulează foarte mult praf, de-a lungul zilelor/săptămânilor. De asemenea, din cauza faptului că se află la o distanță considerabilă de sol, statisticile arată că oamenii curăță mai rar elicele ventilatorului, obiectul fiind un mediu proprice pentru acarieni și bacterii de tot felul.

Potrivit Academiei Americane de Alergie, Astm și Imunologie, ventilatorul de tavan ar putea fi dăunător pentru sănătatea ta activând în casă acarienii de praf.

„Alergenii de acarieni de praf sunt un declanșator comun al simptomelor de alergie și astm bronșic. Deși pot fi găsite în întreaga casă, aceste creaturi microscopice se dezvoltă în medii calde și umede, cum ar fi lenjeria de pat, mobilierul tapițat și mocheta.”, explică cei de la AAI.

Cum se curăță corect ventilatorul de plafon

De aceea, este foarte important să acorzi o atenție deosebită ventilatorului de tavan, atunci când faci curat. Nu uita că suprafețele de curățare de multe ori vor împiedica acumularea de praf, astfel încât acarienii de praf nu vor avea unde să se stabilească.

Atunci când ștergi lamele ventilatorului de plafon, gospodinele îți recomandă mai bine să folosești o cârpă umedă. Așa eviți ca praful să se împrăștie în cameră.

Acest lucru va prinde particulele de praf în interiorul țesăturii, eliminând efectiv orice urme de acarieni de praf. E esențial să știi că pulverizatoarele de praf nu sunt la fel de eficiente și ar putea să împingă praful în aer. Este indicat să scapi de acarieni, pentru a evita să faci alergii de tot felul.