Învierea Domnului este una dintre cele mai mari sărbători creștine din calendarul ortodox. În noaptea de sâmbătă spre duminică, credincioşii merg la biserică pentru a primi lumina Lui Hristos. Anul acesta, creștinii vor lua Lumină în noaptea de 15 spre 16 aprilie. Pentru a fi feriți de rele și boli tot anul, iată ce nu este bine să faci în Noaptea de Înviere!
Noaptea de Înviere reprezintă o mare însemnătate pentru creștini. În acest an, românii sărbătoresc Învierea Lui Iisus Hristos în seara de 15 spre 16 aprilie. La miezul nopții, oamenii în biserici, pentru a asista la slujbă și pentru a lua Lumina Sfântă.
Pe de altă parte, există anumite lucruri care ar trebui evitate în noaptea de Înviere. Încă din cele mai vechi timpuri, creștinii respectă cu sfințenie aceste obiceiuri. Iată ce nu este bine să faci în Noaptea de Înviere:
Citește și: Postul Paștelui 2023. Pe ce dată începe și ce nu este bine să faci
În schimb, există și obiceiuri pe care este bine să le faci în noaptea de Înviere. Se spune că dacă țineți cont de superstiții atunci când mergeți să luați Lumina Sfântă de la biserică, lucrurile vă vor merge de minune pe tot parcursul anului.
Este bine de știut că lumânarea de Înviere semnifică simbolul Învierii, al biruinței vieții asupra morții, dar și a luminii lui Hristos asupra întunericului păcatului. După ce ați participat la slujba de Înviere, lumânarea trebuie adusă acasă aprinsă și păstrată cu sfințenie. În caz de necazuri, aceasta se aprinde în fața unei icoane.
În plus, lumânarea este bine să o stingi de pragul casei. În unele zone ale țării, credincioșii lumânarea respectivă la afumarea vitelor sau chiar și la ghicit, lucruri cu care biserica nu are nimic în comun.
În noaptea de Înviere este bine să luați apă sfințită acasă. Aceasta se păstrează după Paște, pentru că aduce mult noroc și sănătate. În trecut, oamenii credeau că apa sfințită de Paște avea proprietăți vindecătoare.