17 mart. 2024 | 10:36

Ce nu ai voie să faci în Tunisia. Tot ce trebuie să ştii înainte de a vizita această ţară

Turism
Ce nu ai voie să faci în Tunisia. Tot ce trebuie să ştii înainte de a vizita această ţară
Regulile pe care trebuie să le respectați în Tunisia

În ultimii ani, Tunisia a devenit o destinație de vacanță preferată de români. Această țară, denumită oficial Republica Tunisiană și situată în nordul Africii, este încărcată de istorie. Tunisia este un stat musulman, așa că dacă veți ajunge acolo, trebuie să țineți cont de anumite lucruri. Ce nu ai voie să faci în Tunisia? În materialul următor vă vom prezenta ce restricții și obiceiuri culturale trebuie respectate obligatoriu!

Tunisia – scurt istoric

Tunisia este una dintre cele mai vizitate țări de pe continentul african. În ultimii ani, tot mai mulți români aleg să-și petreacă concediul acolo, fiind atrași de plajele cu nisip fin sau de plimbările prin deșertul Sahara. Tunisia are temperaturi plăcute tot anul, însă pe lângă acest aspect, țara oferă și o varietate mare de atracții.

Totodată, cei care sunt pasionați de arheologie și istorie, Tunisia este o țară care merită explorată. De-a lungul timpului, fenicienii, romanii și otomanii au lăsat amprente mari pe aceste meleaguri. Spre exemplu, unele situri arheologice au fost incluse în Patrimoniul UNESCO.

Este cea mai mică țară din Africa

Această țară se învecinează cu Algeria în vest și Libia in est. Cei care nu știu, Tunisia provine de la numele capitalei Tunis și este cea mai mică țară din nordul Africii, având doar 163.610 km².

Așadar, dacă ajungeți în această țară exotică, aveți o mare varietate de locuri de descoperit. Conform arheologilor, în anul 1000 î.Hr, fenicienii au fost cei care au întemeiat pe actualul teritoriu al Tunisiei anumite așezări, cea mai importantă dintre toate fiind Cartagina. După ce Imperiul Otoman s-a destrămat în 1881, Tunisia a devenit protectorat francez. În plus, după Al Doilea Război Mondial, acestei țări i-a fost dată autonomia, dar și independența.

Moștenirea istorică a Tunisiei are o vechime de peste 3.000 de ani, iar cultura tunisiană și-a pus amprenta asupra marilor civilizații mediteraneene și a religiilor monoteise.

Vezi și: 20 de curiozități despre Egipt. Știai că egiptenii foloseau mierea în procesul de mumificare?

Ce nu ai voie să faci în Tunisia – restricții de care să țineți cont

Dacă vreți să vizitați Tunisia, trebuie să știți că nu aveți nevoie de viză. La intrarea în țară, turiștii sunt nevoiți să completeze un formular în care să precizeze scopul, durata, natura vizitei şi locul unde vor fi cazaţi pe durata întregului sejur. Important de precizat că acest document poate ține loc și de pașaport și este posibil să fie verificat de autorități la plecare.

Tunisia este un stat musulman. Aproximativ 98% din populaţie are religia musulmană, însă aici există și mici comunităţi de evrei și creștini. Dacă vreți să mergeți în vacanță în această țară, trebuie să știți că există mai multe restricții de care trebuie să țineți cont pentru a nu avea probleme. Există câteva lucruri pe care nu aveți voie să le faceți în Tunisia și trebuie să fiți bine informați înainte de călătorie:

  • nu criticați religia sau pe profetul Muhammad. Aici, Islamul are o influență mare, așadar este musai să respectați credința religioasă a locuitorilor.
  • nu consumați alcool în timpul Ramadanului. Ramadanul este luna în care musulmanii se roagă de la răsărit până la asfințitul soarelui. Drept urmare, alcoolul consumat în locuri publice este considerat lipsă de respect față de cetățenii țării și este ilegal.
  • nu vă îmbrăcați indecent. Alegeți haine care să nu vă lase pielea la vedere, mai ales în zonele publice.
  • nu fotografiați localnicii fără permisiune, mai ales în zonele militare sau religioase. Acest lucru poate fi considerat nepoliticos.
  • nu refuzați o invitație la ceai. Ceaiul este parte importantă a ospitalității tunisiene, așa că faceți tot posibilul să acceptați dacă vi se propune.
  • nu criticați autoritățile. Evitați comentariile la adresa guvernului sau a familiei prezidențiale.
  • nu ignorați regulile din locuri sacre sau istorice. Dacă vizitați moschee sau situri arheologice, respectați regulile de conduită și îmbrăcăminte.
Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Se schimbă plata cu cardul. Iohannis a promulgat noua lege
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Băgați banii la saltea! Populația trebuie să se pregătească: Este momentul să fim precauți!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în POLITICĂ! Au DECIS ACUM
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro