Ce mașini nu au voie să circule de Rusalii pe mai multe drumuri din România. Au primit interzis

Ce mașini nu au voie să circule de Rusalii pe mai multe drumuri din România. Au primit interzis
Ce masini nu au voie sa circule de Rusalii 2022

S-a anunțat ce mașini nu au voie să circule de Rusalii pe mai multe drumuri din România. Anul acesta, Rusaliile se sărbătoresc de către creştinii ortodocşi pe 12 și 13 iunie. Cu această ocazie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că vor fi impuse mai multe restricții de circulație. Află din rândurile de mai jos ce mașini nu vor avea voie să circule.

Ce mașini au interzis să circule de Rusalii 2022. CNAIR a făcut anunțul

Cu puțin timp înainte de Rusalii, reprezentanții CNAIR au făcut un anunț important pentru toți șoferii din România. Cu ocazia Rusaliilor 2022, vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, le va fi interzisă circulația.

Restricțiile, conform CNAIR, sunt în vigoare pe A2, București-Constanța, pe DN 7, Piteşti (intersectia DN7 cu DN7C) – Râmnicu Vâlcea – Veștem (intersecția DN7 cu DN1), și pe DN 39, Agigea (intersecția DN39 cu DN39A) – Mangalia (limita municipiu).

Când sunt valabile restricțiile de circulație

În plus, CNAIR  mai anunță că restricțiile sunt valabile începând de sâmbătă, 11 iunie, de la ora 16:00 la 22:00 și duminică, 12 iunie, și luni, 13 iunie, de la 6:00 la 22:00. De asemenea, conducătorii auto care vor încălca această prevedere riscă amenzi substanțiale.

Pe de altă parte, angajații din România au toate motivele să se bucure, pentru că urmează sărbătoarea de Rusalii, astfel că vor avea parte de o zi liberă de la stat. Normal sunt două zile libere legale, însă una dintre ele, respectiv 12 iunie, pică în zi de duminică care oricum era zi liberă.

Ce semnifică sărbătoarea de Rusalii

Astfel, pe 12 și 13 iunie, creștin ortodocșii sărbătoresc momentul în care Duhul Sfânt se pogoară asupra Apostolilor. Se cunoaște faptul că Rusaliile nu au o dată fixă ​​în care sunt prăzuinte, dar au o strânsă legătura cu Paștele. Mai exact, sărbătoarea are loc la 50 de zile de la Paște și 10 la zile de la Înălțare.

Ce sărbătoare este în ajunul Rusaliilor

De asemenea, în ajunul Rusaliilor se sărbătorește Sîmbăta Morților sau Moșii de Vară. Moșii de Vară vin cu mai multe tradiții și obiceiuri pentru români. În această zi se împarte de mâncare pentru cei dragi care au plecat dintre noi. Tradiția arată că măcar un fel de mâncare trebuie să fie cald, pentru că aburul acestora îi îndestulează pe cei decedați.

Ce se întâmplă cu sufletele celor decedați care nu primesc pomană

Nu în ultimul rând, tradiţia de Moşii de Vară arată că toţi morţii se duc pe Valea cu Dor, unde fiecare găseşte bucatele primite de pomană. Se spune că cei care nu găsesc pomană se retrag triști în mormânt, ţinând în braţe doar crengi cu flori de tei.