Vești bune pentru șoferii care merg spre litoral. Anunțul care îi bucură pe români

Vești bune pentru șoferii care merg spre litoral. Anunțul care îi bucură pe români
Veste bună pentru șoferii care vor călători spre Constanța

Vara a venit oficial, iar foarte mulți turiști vor merge către litoral. Pentru șoferi este un drum lung, aglomerat și plin de nervi în unele cazuri, însă avem o veste bună care le va ușura traseul.

Restricțiile de circulație pe Podul de la Cernavodă, ridicate

În cursul zilei de marți, autoritățile au decis să ridice restricțiile de circulație de pe Podul de la Cernavodă, ceea ce înseamnă că șoferii vor putea circula pe ambele căi de rulare, pe întreaga perioadă a sezonului estival.

Odată cu venirea toamnei, atunci când sezonul estival se va sfârși, autoritățile vor continua cu următoarea etapă a lucrărilor de reabilitarea a podului. De asemenea, șoferii au voie să circule pe pod cu maxim 80 km/h.

”Marţi, 07.06.2022, începând cu ora 14:00, vor fi ridicate integral restricţiile de circulaţie pe Podul peste Dunăre de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, între km 155+415 – km 161+479”, anunţă CNAIR.

Vești bune pentru șoferii care sunt implicați în accidente

În viitorul apropiat vom putea renunța la formularul de constatare amiabilă, deoarece va fi disponibilă o aplicație care va simplifica cu mult întreg procesul. Aceasta va fi dezvoltată de Biroul Asiguratorilor Auto, iar formularul electronic va conține aceleași date ca cel printat, însă șoferii pot adăuga poze cu accidentul și își pot scana documentele necesare.

„Fiecare persoană care va fi implicată într-un accident rutier va putea să-și avizeze asiguratorul printr-un sistem electronic, printr-o aplicație care îi va permite să-și pună datele accidentului. Poate va fi necesară fotografierea avariilor de la accident, fotografierea documentelor, permis, buletin, talon.

Se va accepta o formă de semnătură digitală, dar ceea ce e cel mai important e că datele persoanelor implicate vor fi preluate practic de pe polița de asigurare, se va scana buletinul, adică informațiile referitoare la persoana care completează vor fi clar asigurate în acest sistem. Toate reglementările în vigoare vizavi de GDPR vor fi implementate în acest sistem”, a precizat Mădălin Roșu de la Biroul Asiguratorilor din România.

Modificările au fost trimise către Monitorul Oficial și vor intra în vigoare după 90 de zile de la data publicării. De asemenea, începând de anul trecut, șoferii nu mai sunt obligați să aibă asupra lor polița RCA în format fizic, ci o pot prezenta și în format electronic.