Răzvan Popescu, vestitul prezentator de la Radio ZU, s-a luptat ani la rând cu kilogramele în plus. Cum nicio dietă nu i-a fost însă de ajutor, pe termen lung, el a ajuns, la greutatea dorită, în urma operației de micșorare a stomacului. Răzvan Popescu ne-a povestit, în exclusivitate pentru Playtech Știri, ce și cât mănâncă, inclusiv de Crăciun, la un an și jumătate de la intervenția chirurgicală, cu rezultate spectaculoase.
Răzvan Popescu se declară mulțumit de rezultatele obținute, în privința greutății corporale, în urma operației de micșorare a stomacului, la care a apelat, anul trecut. El ne-a vorbit despre această transformare vizibilă și benefică pentru sănătate:
”Acum, am 74 de kilograme, înainte am avut 127. Dar, nu mai este o miză cât ai slăbit. Operația te ajută să slăbești, fără să mai ai stresul înfometării, al cântăritului și dezamăgirea că nu slăbești, deși mănânci ca la carte. Acesta este marele avantaj pe care îl are operația asta”, ne-a declarat celebrul om de radio, în exclusivitate pentru Playtech Știri.
Răzvan Popescu ne-a dezvăluit și care sunt regulile de aur, pentru a se menține, pentru a nu acumula din nou kilograme:
”Care sunt regulile de aur, ca să te menții, să nu te mai îngrași, după operația de micșorare a stomacului? Depinde foarte mult de fiecare, cum își gestionează viața. Regula ar fi, de fapt, de dinainte de operație. Cei care au probleme cu greutate și iau această decizie, de a se opera, au încercat, mai întâi, să țină și niște diete, au învățat să mănânce sănătos, ceea ce trebuie să faci și după intervenția chirurgicală. Operația te ajută, dar, dacă nu știi să aplici regulile de mâncat sănătos, s-ar putea să nu te menții atât de mult, pe cât dorești!”.
El recunoaște că uneori mai gustă și din mâncăruri interzise, dacă i se întâmplă să poftească, de exemplu, la ciocolată sau la cartofi prăjiți, adevărate bombe calorice:
”După operație, nu sunt un sfânt al mâncatului, mă mai înfig și într-o ciocolată, mai gust și niște cartofi prăjiți, dar nu fac din asta un obicei și fac multă mișcare, ceea ce făceam, de fapt, și înainte de operație. Alerg în parc, mă plimb cu bicicleta, mișcarea este foarte importantă în procesul de slăbire”, ne-a mai spus Răzvan Popescu, în exclusivitate pentru Playtech Știri.
De Sărbători, perioadă în care există atâtea tentații culinare, Răzvan Popescu știe cât și ce poate mânca, pentru a nu se îngrășa din nou:
”Nu există ceva ce ai voie și ceva ce nu ai voie, pentru că, operația asta, de micșorare a stomacului, îți aduce o viață normală, dar echilibrată. Pot să mănânc și pifitie și sarmale, de Crăciun, dar importantă e cantitatea, în cazul meu, dar și al multor oameni operați. Este vorba despre cantități, procentual vorbind, mănânci cam 10% din ce puteai să mănânci înainte. Din două guri sunt sătul, pentru următoarea masă. Nu am vrut să încerc limitele operației. Când m-am simțit sătul, m-am oprit. Ceea ce e bine, pentru că nu mai iei medicamente, nu-ți mai e rău, a doua zi”, susține Răzvan Popescu, în exclusivitate pentru Playtech Știri.
Întrebat de reporterii Playtech Știri, de ce unii dintre foștii pacienți au început să acumuleze din nou kilograme, după operația de micșorare a stomacului, Răzvan Popescu susține că răspunsul nu se află la el:
”Nu știu cât de puține sau multe persoane s-au îngrășat sau nu, după operația de micșorare a stomacului. Acum, în cazul meu, lucrurile arată momentan bine, să vedem ce se va mai întâmpla după 3-4 ani. În cazul prietenilor mei, pe care i-am urmărit, după ce s-au operat, și ei se prezintă bine, și au 4-5 ani de la operație. Îi puteți întreba pe acei oameni: ”Măi, om bun, de ce te-ai îngrășat după operație?”. Ei, medicii și profesioniștii știu”.