18 ian. 2022 | 12:45

Ce interdicții bizare sunt în Coreea de Nord. Obiectele banale pe care nu le găsești la ei

Social
Ce interdicții bizare sunt în Coreea de Nord. Obiectele banale pe care nu le găsești la ei
Coreea de Nord și restricțiile absurde

Coreea de Nord are legi neobișnuite, cum ar fi interdicția de a asculta muzică străină, de a purta blugi sau de a lăsa femeile la volan, care pot duce la execuție. Liderul suprem nord-coreean Kim Jong Un, în vârstă de 38de ani, este unul din cei mai controversați, cunoscut pentru modul dur de a-și trata chiar și apropiații. Dar legile nord-coreene uneori par a fi parcă mult prea stricte.

Coreea de Nord și restricțiile absurde

Coreea de Nord nu încetează niciodată să uimească întreaga lume. În ciuda faptului că această țară este închisă pentru turiștii obișnuiți și este puțin probabil să vedeți o fotografie de acolo pe Instagram, totuși, uneori ies la iveală informații interesante despre această țară.

Țara este considerată cea mai închisă țară, ceea ce nu este surprinzător având în vedere numărul de legi teribile. Statul le ia cetățenilor săi drepturile fundamentale și le impune reguli totalitare ciudate. Iată câteva dintre legile ciudate din Coreea de Nord despre care habar nu aveai:

1. Filmele și cântecele străine nu sunt permise în Coreea de Nord

Vizionarea de filme străine sau ascultarea de muzică străină îi poate trimite pe cetățenii nord-coreeni la închisoare. În 2015, dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a ordonat distrugerea tuturor casetelor și CD-urilor care conțineau melodii interzise de stat, pentru a limita disidența.

Vizionarea de filme americane sau distribuirea de pornografie poate duce la pedeapsa cu moartea. În Coreea de Nord există doar trei canale de televiziune, iar tot conținutul este controlat de guvern.

2. Efectuarea de apeluri internaționale este o infracțiune

Cetățenii nord-coreeni nu pot efectua apeluri internaționale, deoarece acest lucru este considerat o infracțiune în Coreea de Nord.

Potrivit rapoartelor, în 2007, un șef de fabrică nord-coreean a fost executat de un pluton de execuție în fața a 150.000 de oameni, după ce a fost acuzat că a efectuat apeluri internaționale de pe 13 telefoane pe care le instalase în subsolul fabricii.

3. Lipsa de loialitate față de lider poate însemna pedeapsa cu moartea în Coreea de Nord

Dormitul în timpul unei întâlniri cu Kim Jong-un este considerat lipsă de loialitate față de lider și poate duce, de asemenea, la pedeapsa cu moartea. Potrivit rapoartelor, în 2015, ministrul nord-coreean al apărării Hyon Yong-chol a fost împușcat de un tir antiaerian în fața a 100 de persoane pentru un comportament precum adormitul în prezența lui Kim Jong-un.

4. Pedeapsa celor trei generații

Dacă cineva comite o infracțiune în Coreea de Nord, nu numai el sau ea va fi pedepsit, ci și bunicii, părinții și copiii săi. Această lege teribilă a fost creată pentru a împiedica oamenii să evadeze din închisoare.

5. Doar tunsorile aprobate de guvernul nord-coreean

Toți bărbații și femeile pot face doar una dintre cele 28 de tunsori aprobate de guvern, 18 pentru femei și 10 pentru bărbați, alte coafuri sunt interzise. Liderul nord-coreean Kim Jong Un a introdus această lege în 2013 și nu și-a inclus coafura sa pe această listă pentru că a vrut să o păstreze unică și absolut nimeni nu poate îndrăzni să îi copieze coafura.

Se presupune că femeile căsătorite ar trebui să poarte tunsori mai scurte decât femeile necăsătorite.

6. Coreea de Nord are reguli proprii de baschet

Guvernul Coreei de Nord a schimbat meciurile de baschet. De exemplu, un slam dunk valorează 3 puncte, nu 2, iar aruncările de 2 puncte din ultimele trei minute de joc valorează 8 puncte. De asemenea, dacă ratezi 3 aruncări, ți se scade un punct.

7. Este nevoie de permisiunea de a locui în capitala națională

Liderul nord-coreean Kim Jong-un vrea ca în Pyongyang, în Coreea de Nord, să locuiască doar cei mai de succes, bogați și influenți oameni. Oamenii trebuie să aibă o permisiune expresă pentru a locui în capitală.

8. Elevii sunt obligați să își plătească propriile birouri și scaune

Elevii trebuie să plătească pentru birourile și scaunele din clasă! Taxele școlare nu acoperă acest lucru.

9. Biblia este interzisă în Coreea de Nord

În Coreea de Nord, Biblia este considerată un simbol al culturii occidentale și, prin urmare, este interzisă, deoarece poate transforma oamenii. O femeie creștină care distribuia Biblia a fost arestată și executată.

În 2014, Jeffrey Fowle, un cetățean american aflat în turneu în Coreea de Nord, a fost arestat și încarcerat timp de cinci luni pentru că a uitat Biblia în baia unui restaurant de la Chongjin Sailor’s Club.

10. Fără iPhone-uri sau laptopuri

Fără iPhone-uri, televizoare sau laptopuri de la mărcile menționate mai sus pentru nord-coreeni! Populația acestei țări știe foarte puțin despre electronică și tehnologie, deoarece politica de izolare a guvernului ascunde multe.

11. Reguli vamale stricte

Dacă sunteți turist, vameșii vă verifică toată muzica, filmele și materialele scrise și doar atunci vi se va permite să intrați în țară.

12. Coreea de Nord are un calendar diferit

Coreea de Nord are un calendar diferit față de restul lumii, numit calendarul Juche. Acesta începe cu 15 aprilie 1912, data nașterii dragului lor lider revoluționar Kim Il Sung.

13.Nu există o lege privind marijuana

În mod ironic, o țară care este extrem de conservatoare nu are probleme cu drogurile. Este ilegal să folosești, să vinzi sau să deții marijuana în Coreea de Nord. Cu toate acestea, marijuana crește de-a lungul drumurilor în mod complet liber, prin urmare, dacă dintr-o dată cineva din zona locală dorește să profite de această oportunitate, o poate face în mod complet calm.

14. Insultarea lui Kim și a familiei sale este considerată blasfemie

Toți nord-coreenii care trăiesc sub conducerea lui Kim Jong-un trebuie să jure loialitate și supunere față de el, de familia sa și de stat. Orice lucru care ar putea fi perceput ca o insultă la adresa familiei lui Kim Jong Un, a guvernului nord-coreean este considerat blasfemie și este pedepsit sever.

Acest lucru este valabil atât pentru imigranții din Coreea de Nord, cât și pentru turiști. Orice lucru care poate fi considerat o amenințare sau o insultă va duce la închisoare sau chiar la execuție. Mulți cunosc, de asemenea, cazul cetățeanului și studentului american Otto Warmbier, care vizita Coreea de Nord ca parte a unui grup de turiști.

Avea să fie arestat pe Aeroportul Internațional din Pyongyang în timp ce aștepta să părăsească țara după ce a încercat să fure un panou publicitar din camera sa de hotel. Warmbier a fost închis într-o celulă de închisoare și a fost eliberat în stare vegetativă și a murit la scurt timp după aceea, în iunie 2017.

15.Vorbitul cu voce tare, dansul sau consumul de alcool sunt restricționate

Pe 8 iulie, când a murit președintele nord-coreean Kim Il-sung în 1994, zâmbetul este strict interzis. Vorbirea cu voce tare, dansul sau consumul de alcool în această zi sunt restricționate. Nerespectarea regulilor poate face ca oamenii să fie trimiși în lagăre de muncă sau uciși. Trupul lui Kim Il-sung este păstrat într-un mormânt de sticlă, iar turiștii sunt obligați să se închine la picioarele sale.

16.Oamenii nu au voie să poarte blugi

Oamenii nu au voie să poarte blugi, deoarece aceștia sunt considerați un simbol al capitalismului. Femeile care poartă fuste trebuie să acopere genunchii. Purtarea bikinilor este strict interzisă.

17.Internetul poate fi accesat doar prin intermediul intranetului oferit de stat

Internetul poate fi accesat numai prin intranetul lor, care se numește „Kwangmyong” sau Bright, lansat în 2000. Pentru uz profesional, pot fi accesate doar 28 de site-uri web, sub supravegherea guvernului.

Pe lista persoanelor care au acces la internet se află liderii politici și familiile lor, elevii care frecventează școli de elită și departamentul de război cibernetic al armatei.

Doar sistemul de operare autorizat de stat Red Star OS, conceput în coreeană, este permis să fie utilizat, și nu sistemul standard Windows sau Mac. Utilizarea Wi-Fi a fost interzisă în toate ambasadele nord-coreene din întreaga lume.

18.Alegerea profesiei unui individ este decisă de guvern

Alegerea profesiei unei persoane este decisă de guvern în funcție de nevoile țării. Cei care nu se conformează sunt trimiși în lagăre de concentrare pentru muncă forțată.

19.Guvernul alege unde pot locui oamenii

Guvernul alege unde pot locui oamenii în funcție de relația lor cu statul. Pentru a locui în capitala Pyongyang este nevoie de permisiunea guvernului.

20. În Coreea de Nord este interzis să ai același nume ca liderul suprem

Cetățenii nu au voie să poarte același nume cu cel al actualului președinte. Astfel, toți cei care se numesc Kim au fost obligați să-și schimbe numele.

21.Libertatea de religie este un mit în Coreea de Nord

Este în mod oficial un stat ateu. Practicile religioase și literatura occidentală sunt interzise. Persoanele care au distribuit Biblii au fost executate în public.

În 2014, americanul Jeffrey Fowle a fost încarcerat timp de cinci luni pentru că a uitat Biblia în baia unui restaurant. Bisericile sunt controlate de stat.

22.Societatea nord-coreeană împărțită în trei caste

În timp ce restul lumii depășea prejudecățile de diferite tipuri, societatea nord-coreeană modernă a fost împărțită în trei caste, nucleu, ezitant și ostil, în 1957 de către Kim Il-sung. Loialiștii de elită, inclusiv familia Kim, se încadrează în grupul „nucleu”, iar cei considerați mai puțin loiali în grupul ostil, considerați dușmani ai statului, inclusiv avocați, proprietari de terenuri și miniștri creștini.

Cei nehotărâți erau ezitanți. Printre aceștia se numără familiile de meșteșugari, comercianți, cei repatriați din China și intelectualii educați sub regimul japonez.

Concluzie

Acestea sunt doar o parte din regulile aproape stupide și interdicțiile pe care statul nord-coreean le are în raport cu locuitorii săi. Considerată a fi ultimul bastion al comunismului, Coreea de Nord este un pol important în această parte de lume, iar ochii sunt mereu ațintiți asupra sa.

PlaySport
Imaginile bogăției! Cum arată la interior apartamentul de un milion de euro în care se mută Pescobar
Ego.ro
INCREDIBIL cum arată Andra FĂRĂ haine! A renunțat și la lenjeria intimă, doar Măruță o vede așa
Digi24
Nu plătesc chirie, dar nici nu pot fi dați afară din locuință. Cum a fost păcălit de chiriași proprietarul unei case din Brașov
Cancan.ro
Sara a băut până a căzut de la etajul 8! Scene șocante în Brașov: verișoara ei a leșinat când a văzut-o
GSP.ro
Vedeta care a fost la FCSB - Universitatea Craiova: „Dacă mai vin la două meciuri, mă bag antrenor”
Stirile PROTV
Orașul din Ucraina pe care Kremlinul vrea să îl transforme într-o „zonă gri”, în care oamenii nu vor avea voie să locuiască
Romania TV
BOMBA momentului! Prodanca s-a împăcat cu Becali. Vrea să-l pună chiar și naș la nunta cu Ronald: Aveam pe suflet certuri și scandaluri care nu erau ale mele
Capital.ro
Veste bună pentru cei care AU DOI COPII. Marcel Ciolacu a făcut anunțul chiar astăzi, 8 APRILIE
EVZ.ro
Andreea Bălan își ține iubitul departe de părinți. Cum vede tatăl artistei relația
Adevarul
Cum a fost descoperită celebra statuie Venus din Milo. Controversele arheologilor: ce ținea zeița în mâinile care nu mai sunt
BZI.ro
Anamaria Prodan îl vrea naș pe Gigi Becali! Impresara s-a împăcat cu latifundiarul din Pipera
Spynews.ro
Stare de urgență în America, înainte de eclipsa totală de Soare. Autoritățile au cerut oamenilor să își facă stocuri de alimente, apă și combustibil
Libertatea.ro
Momentul în care un medic este „înghițit” de trotuarul care s-a surpat brusc, în centrul unui oraș brazilian. Bărbatul și-a fracturat femurul
Sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Maneaua lui Tzanca Uraganu în limba franceză care rupe topurile pe internet. „Une, deux, trois, comme ci, comme ça”
Redactia.ro
Emmanuel Macron, afirmații îngrijorătoare. Ce ar plănui Vladimir Putin: "Nu am nicio îndoială!"
Digisport.ro
Început de săptămână furtunos pentru 3 zodii. O să le meargă bine pe toate planurile
Click.ro
De necrezut! Cum arată acum casa Alexandrei Bodi. "Regina TikTok-ului" cere donații pentru a-și pune dantura: "Să văd cât mă costă, vă dau răspunsul..."
Viva.ro
Cum s-a fotografiat Bianca Drăgușanu pe plajă, în Dubai. Imaginile au stârnit sute de comentarii / Foto
Unica.ro
Fosta soție a lui Bordea a revenit pe rețelele de socializare. Ce mesaj transmite iubita lui Spike
EVZ.ro
Ce obișnuia să posteze Sara, adolescenta moartă în Brașov, pe rețelele de socializare. Mesajele care ar fi dat de bănuit că trece printr-o perioadă grea / FOTO
Spynews
România NU MAI POATE recupera. Ciolacu a făcut anunțul chiar astăzi, 8 APRILIE: Acum este momentul
Capital.ro
Horoscop 9 aprilie 2024. Capricornii au noroc la bani, Peștii primesc o serie de indicii
Antena 3
Antonia, noi imagini devenite virale în timp record. Fanii au fost luați prin surprindere
TV Mania
Ce i-a transmis public Cristina Ciobănașu lui Vlad Gherman după ce s-a căsătorit. Reacția actorului a venit imediat. Ce i-a răspuns
Avantaje
Avertismentul lui GEOANĂ privind intențiile lui PUTIN cu ROMÂNIA: Este important să....
Mediaflux
Stare de urgență în America, înainte de eclipsa totală de Soare. Autoritățile au cerut oamenilor să își facă stocuri de alimente, apă și combustibil
Spynews.ro
Câte ouă poţi mânca pe zi. Ce diferență este între oul fiert și oul prăjit
Realitatea.net
Îți amintești de Nicolas Alex, băiatul „Super-Super” care făcea furori cu videoclipurile sale de la bâlci în 2017? Cum arată acum
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro