Cererea lui Kim Jong Un, înainte să reia negocierile cu SUA. Nimeni nu se aștepta la așa ceva

Cererea lui Kim Jong Un, înainte să reia negocierile cu SUA. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Kim Jong Un

Kim Jong Un pune condiții dure Statelor Unite ale Americii, pentru reluarea discuțiilor despre denuclearizare. Nimeni nu se aștepta la așa ceva, oficialii americani au rămas cu gura căscată!

Cererea dură a lui Kim Jong Un, înainte să reia negocierile cu SUA

Potrivit parlamentarilor sud-coreeni, Kim Jong Un vrea costume de calitate și băuturi fine, pentru a relua discuțiile cu SUA despre denuclearizare. Totodată, Coreea de Nord solicită ridicarea sancțiunilor internaționale ce interzic exporturile și importurile de metale, petrol rafinat și alte bunuri. Dacă SUA nu respectă aceste condiții, nu va exista niciun fel de negociere cu liderul nord-coreean.

Cererea survine la o săptămână după ce Coreea de Nord și Coreea de Sud au căzut de comun acord să restabilească liniile de comunicaţie la un an de la suspendarea lor, semn că regimul de la Phenian ar putea fi mai receptiv la eforturile internaționale.

„Ca o condiție prealabilă pentru redeschiderea discuțiilor, Coreea de Nord susține că Statele Unite ar trebui să permită exportul de minerale și importurile de petrol rafinat și produse de primă necesitate”, potrivit Ha Tae-keung, membru al comisiei parlamentare de informații.

„Am întrebat ce necesități doresc cel mai mult și au spus că sunt incluse băuturi și costume de înaltă calitate, nu doar pentru consumul propriu al lui Kim Jong Un, ci pentru a fi distribuite elitei din Phenian”, a mai precizat Ha Tae-keung.

Coreea de Nord, sancționată de mai multe puteri ale lumii

Pentru desfășurarea programelor cu rachete nucleare și balistice, Coreea de Nord a fost sancționată dur de Consiliul de Securitate al ONU. Din 2006 și până în prezent, această țară a efectuat șase teste nucleare și a lansat mai multe rachete către SUA. La rândul lor, Japonia și Coreea de Sus au impus propriile sancțiuni țării conduse de Kim Jong Un.

Deși discuțiile despre denuclearizarea completă a Coreei de Nord sunt extrem de importante, administrația Biden a anunțat că nu va căuta să facă „un mare târg” cu Kim.

Însuși Donald Trump a avut două întâlniri cu Kim Jong Un, însă fără succes în ceea ce privește obținerea unui acord din partea Coreei de Nord de a renunța la programele sale nucleare.

Implicarea Coreei de Sud deranjează

Sora liderului nord-coreean, Kim Yo Jong, care are un rol semnificativ în administrație, este vizibil deranjată de implicarea Coreei de Sud în problemele cu SUA. Recent, Jong a avertizat țara vecină că exercițiile comune cu Statele Unite ale Americii ar împiedica un dezgheț al relațiilor dintre cele două state.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI