Țara în care oamenii nu au voie să râdă și să bea alcool timp de 11 zile. De ce s-a luat această decizie

Țara în care oamenii nu au voie să râdă și să bea alcool timp de 11 zile. De ce s-a luat această decizie
Țara în care oamenii nu au voie să râdă și să bea alcool timp de 11 zile

Care este țara în care oamenii nu au voie să râdă și să bea alcool vreme de 11 zile. De ce s-a luat decizia aceasta. Este vorba despre țara în care, recent, oamenii au fost sfătuiți să mănânce mai puțin. Este un stat ce are o situație disperată și unul care face eforturi să reziste problemelor economice și alimentare.

Țara în care oamenii nu au voie să râdă și să bea alcool timp de 11 zile

Este vorba despre Coreea de Nord, țară care ieri a comemorat un deceniu de la moartea fostului lider Kim Jong-il, ocazie cu care toți cetățenii au fost obligați să respecte reguli stricte pe parcursul unei perioade de doliu de 11 zile. De altfel, Radio Free Asia susține că cetățenii din Coreea de Nord nu au voie să consume alcool, să râdă și să desfășoare activități de agrement. Este, de asemenea, complet interzis acolo ca ei să își cumpere alimente în ziua aniversară.

Amintim că Kim Jong-il a fost al doilea lider suprem din Coreea de Nord, între anii 1994 și 2011. El a murit la vârsta de 70 de ani și a fost succedat de fiul lui cel mic, Kim Jong-un. Cu toate că guvernul a impus în mod normal doliu vreme de zece zile, anul acesta a fost prelungită cu încă 24 de ore, pentru a se marca cea de-a zecea aniversare de la moartea fostului lider.

Un nord-coreean din orașul de la granița de nord-est Sinuiju a declarat pentru RFA:

„În perioada de doliu, nu trebuie să bem alcool, să râdem sau să ne angajăm în activități de agrement. În trecut, mulți oameni care au fost prinși consumând alcool sau în stare de ebrietate, în timpul perioadei de doliu, au fost arestați și tratați ca niște „criminali ideologici”.

Au fost luați și nu au mai fost văzuți niciodată. Chiar dacă un membru al familiei tale moare în perioada de doliu, nu ai voie să plângi tare iar trupul poate fi scos din casă abia după perioada de doliu. Oamenii nu-și pot sărbători nici măcar zilele de naștere dacă sunt în perioada de doliu”.

Coreea de Nord, țară care s-a luptat cu crizele economice

O a doua sursă a RFA, și anume, un rezident din provincia vestică South Hwanghae, a spus că poliția a fost instruită să aibă grijă de oamenii care nu par îndurerați.

„Ei vor avea datoria specială de a înlătura comportamentele care dăunează stării de doliu colectiv.”

Amintim că Coreea de Nord s-a luptat întotdeauna cu penuria de alimente și cu crize economice, dar problemele au fost agravate de criza provovată de COVID. Iar perioada de doliu va reprezenta o grijă în plus pentru cetățenii deja încercați.

O sursă a declarat pentru RFA:

„Sper doar că perioada de doliu pentru Kim Jong-il va fi scurtată în viitor la o săptămână, așa cum este pentru Kim Il-sung. Oamenii se plâng că cei vii sunt nevoiți să-i plângă până la moarte pe acești doi morți”, a declarat sursa.