Ce înseamnă eliminarea pensiilor speciale. Categoriile care nu sunt vizate de această măsură a PNL

Autor: Andrei Simion - 15:27, 09 dec. 2019
Ce înseamnă eliminarea pensiilor speciale. Categoriile care nu sunt vizate de această măsură a PNL

”Se va elimina o inechitate crasă în sistem”, a spus vicepremierul Raluca Turcan. Ce înseamnă anularea pensiilor speciale? Categoriile care nu sunt vizate de această măsură a PNL. 

Ce înseamnă eliminarea pensiilor speciale? Categoriile care nu sunt vizate de această măsură a PNL

PNL a decis anularea pensiilor speciale, cu excepția unor categorii. Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Guvernul a hotărât eliminarea unor pensii speciale, menționând că legea pensiilor va fi modificată. Cele care rămân ”în picioare” sunt pensiile militarilor și magistraților care au deja o decizie a Curții Constituționale. De asemenea, despre această măsură a vorbit și senatorul PNL Alina Gorghiu, care a menționat că beneficiile, rezultate din anularea pensiilor speciale, vor fi ”enorme”.

Ce înseamnă eliminarea pensiilor speciale. Categoriile care nu sunt vizate de această măsură a PNL
Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni, că PNL va susține anularea pensiilor speciale, cu excepția unor categorii

Aceasta ar include ”stoparea stării de dezaprobare și nemulțumire în rândul majorității populației; eliminarea diferențelor foarte mari între pensia media și cele care se impun a rămâne pensii de serviciu; eliminarea dezechilibrelor majore la fondul de pensii; alinierea legislației naționale privind sistemul de pensii cu recomandările UE”. Pe scurt, ”Gogoașa umflată numită pensii speciale trebuie eliminată”, a concis Gorghiu. 

”O țară întreagă așteaptă ca privilegiul stabilit la discreția politicienilor să fie eliminat”

Guvernul a decis eliminarea pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militarilor și a magistraților care au deja o decizie a CCR. În felul acesta se elimină o inechitate crasă în sistem. Sunt aproape 9 mld de euro pe an care sunt cheltuite de statul român cu pensiile speciale și dorim ca în paralel cu eliminarea unor privilegii care sunt date pe criterii discriminatorii să venim cu o lege a pensiilor care să elimine inechitățile din sistem prin stabilirea ca punct de plecare în calcularea pensiilor a principiului contributivității.

O țară întreagă așteaptă ca pensiile în România să fie calculate pe principiul contributivității și tot ceea ce înseamnă privilegiu stabilit la discreția politicienilor să fie eliminat”, a declarat Raluca Turcan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI