03 feb. 2024 | 21:55

Ce înseamnă, de fapt ‘a agrea’. Nu trebuie folosit pentru a descrie o înţelegere, este o mare greşeală

Diverse
Ce înseamnă, de fapt 'a agrea'. Nu trebuie folosit pentru a descrie o înţelegere, este o mare greşeală
Limba română, o comoară folosită greșit uneori

Orele de limba română sunt extrem de importante pentru fiecare dintre noi. Cu toate astea, și spre surprinderea multora, anumite cuvinte sunt folosite în mod greșit, diluând, de fapt, adevăratul sens al acestora. Este și cazul de față. Așa că, ne-am gândit să explicăm ce înseamnă, de fapt ‘a agrea’. Citește mai departe și află care este sensul adevărat al acestui cuvânt.

Limba română, o comoară folosită greșit uneori

Așa cum majoritatea am învățat la școală, una este limba literară, și alta cea a vorbirii curente, de zi cu zi. Cu toate astea, nimic nu justifică greșelile de exprimare, sau chiar folosirea unor cuvinte în mod eronat, diluând, așa cum precizam în introducere, sensul adevărat al cuvintelor. Îmbogățirea unei limbi vine din limba vorbită în mod curent, aducându-se, de multe ori, noi cuvinte, dar care au un înțeles concret, nu unul inventat.

Vezi despre: Cuvântul din limba română folosit greşit care a căpătat un nou sens. Ce însemna „locaţie” înainte

Așa se face cdă, deși în DEX există explicațiile și sensul cuvintelor, de multe ori ne trezim că le folosim în mod eronat. Este și cazul cuvântului ‘a agrea’, folosit de multe ori greșit.

Ce înseamnă, de fapt ‘a agrea’, conform DEX

Nu de puține ori am auzit folosindu-se acest cuvânt în contexte comerciale, mai exact atunci când sunt semnate anumite contracte (exe: Am agreat contractul), ceea ce este în mod clar eronat. Dacă e să ne uităm în DEX, vom constata că definiția cuvântului ‘a agrea’ este cu totul alta.

Află despre: Ce înseamnă, de fapt, cuvântul ‘patetic’. Mulţi români îl folosesc greşit, din păcate

Conform DEX, ‘a agrea’ înseamnă A vedea cu ochi buni, cu simpatie pe cineva.”, sau „A da consimțământul, a accepta un reprezentant diplomatic.” Așadar, folosirea acestui cuvânt este una greșită, dacă luăm în calcul exemplul dat anterior. Așadar, folosirea cuvântul ‘a agrea’ într-un alt context, de exemplu atunci când spunem ”Eu îl agreez pe colegul meu de birou”, aceasta este forma corectă a cuvântului, conform definiției date de DEX.

Greșeli de evitat în vorbirea în public

Atunci când vorbim în public trebuie să fim foarte atenți la modul de exprimare, dar mai ales la ce cuvinte alegem, și, la fel de important, să deteriorăm adevăratul sens al acestora. Vorbirea în public este un instrument puternic pentru a ne dezvolta cariera sau afacerea. Putem vorbi în fața unei echipe mici sau a unui public numeros. În fiecare caz, realizarea unei prezentări excelente poate avea un impact de durată. Dar, vestea bună este că vorbitul în public este o abilitate pe care oricine o poate învăța.

Citește despre: Cuvântul relativ simplu, dar pe care aproape toți românii îl folosesc greșit. Tu știi când se utilizează și în ce context?

Când vine vorba de a vorbi în public, una dintre cele mai mari greșeli pe care le putem face este să nu fim pregătiți suficient. Un vorbitor bine pregătit va avea o schiță clară a ceea ce vrea să spună și cum să o spună, și va alege foarte bine cuvintele. Pe lângă asta, acest lucru include și o înțelegere clară a publicului, a intereselor și preocupărilor acestuia și a mesajelor cheie pe care dorim să le transmitem.

Alte greșeli comune de vorbire în public includ cititul direct din notițe sau diapozitive. Acest lucru ne face să părețm a fi robotici și neinspirați. De asemenea, va fi dificil să ne conectam cu publicul și să creăm o relație. Așadar, indiferent de modul în care ne decidem să vorbim în public, indiferent care ar fi acela, este important să știm să ne alegem cuvintele, însemnătatea lor, dar și să avem o anume coerență și naturalețe.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Momentul în care Ucraina a atacat cu drone fabrica de maioneză EFKO din Belgorod. Care e semnificația acestei acțiuni militare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Cătălin Moroșanu se plânge de bullying. „Ți-ai luat bătaie, treaba ta”
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Șoferii din România nu pot face ITP. Anunț oficial de la RAR
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
AMENDĂ de 2.900 de LEI pentru ȘOFERI! E obigatoriu!
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro