03 feb. 2024 | 15:49

Ce înseamnă corectare digitalizată. Ce se întâmplă dacă lucrarea unui elev nu este scanată corect?

Educație
Ce înseamnă corectare digitalizată. Ce se întâmplă dacă lucrarea unui elev nu este scanată corect?
Ligia Deca: „O să generalizăm această corectare digitalizată la toate examenele naţionale”

România a intrat într-o perioadă a implementării soluțiilor digitalizate. Printre ministerele care au abordat deja aceste sistem, este și cel al Educației. Așa se face că, din ace acest an, lucrările elevilor de la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor avea parte de corectare digitalizată. Citește mai departe și află ce înseamnă corectare digitalizată și ce se întâmplă dacă lucrarea unui elev nu este scanată corect.

Ministrul Ligia Deca anunță introducerea corectării digitalizate

Unul din desideratele României, dar și unul asumat prin proiectele din educație, și regăsite în PNRR, este digitalizarea. La nivelul Ministerului Educației, și prin noul cadru normativ semnat de Ligia Deca, anul 2024 aduce o așa-zisă premieră. Concret, este vorba de noile modalități de corectare a lucrărilor de la Evaluarea Națională și Bacalaureatul de anul acesta în sistem digital.

Află despre: Modificări uriașe în Educație. Admiterea la liceu ar putea reveni. Noile propuneri din Legea Educației

Procesul, denumit tehnic corectare digitalizată, va fi implementat la simulările elevilor din clasele a VIII-a, precum și la cele pentru BAC 2024. De fapt, testarea a fost făcută anul trecut, la corectarea din toamnă a lucrărilor de la BAC-ul 2023, iar la final, conform ministrului, rezultatele au fost pozitive:

„Am luat feedback-ul cadrelor didactice implicate, al celor care au corectat, într-o proporţie covârşitoare, mult peste 90%, au zis că ar prefera să continue în această formulă

Se elimină greşelile datorate oboselii, se elimină acea muncă de trecere a punctajelor pe barem pentru că platforma, în momentul în care notaţi pe diferiţi itemi, face automat adunările, şi există şi posibilitatea mult mai simplă de transmitere aleatorie a lucrărilor.

O să generalizăm această corectare digitalizată la toate examenele naţionale, inclusiv la simulări în anul acesta”, a spus ministrul Educaţiei.

Ce înseamnă corectare digitalizată

În termeni practici, deși nu va influența cu nimic subiectele, și nici timpul de lucru, va implica o secretizare automată a lucrărilor la momentul scanării acestora, în prezența candidaților, iar ministrul explică de fapt ce însem,ană corectare digitalizată:

„Se elimină acea muncă de trecere a punctajelor pe barem pentru că platforma, în momentul în care notați pe diferiți itemi, face automat adunările, și există și posibilitatea mult mai simplă de transmitere aleatorie a lucrărilor. O să generalizăm această corectare digitalizată la toate examenele naționale, inclusiv la simulări în anul acesta”, spune Ligia Dega.

Vezi și: Se schimbă legea educației! Ce devine obligatoriu pentru toți elevii, pe durata stării de urgență

Ce se întâmplă dacă lucrarea unui elev nu este scanată corect?

Într-un dialog deschis pe această temă, Ministerul Educației a publicat și răspunsuri pe marginea noului sistem de corectare digitalizată, dar și despre ce se întâmplă dacă lucrarea unui elev nu este scanată corect?

„Elevul va fi prezent la scanarea propriei lucrări. Dacă vor exista cazuri de scanări incomplete sau erori, sunt prevăzute o serie de mecanisme ce vor permite corectarea situației.”, se arată în lista celor 12 răspunsuri publicate de Minister.

Citește și: Modificări în legea educației! Ce va fi interzis cu desăvârșire în școlile din România

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în timpul simulărilor de anul acesta, și dacă se va menține acest sistem, după feedback-ul primit de la profesori.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Locul din România care are peste 10 milioane de ani. Este una dintre cele mai frumoase destinații turistice
Click.ro
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au fost rase de pe hartă pentru proiectul NEOM
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Superbolid deținut de un om de afaceri român. Repararea mașinii, o mare aventură
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
România a pierdut cea mai iubită cântăreață de muzică populară. Moartea ei a lăsat un gol imens
Capital.ro
Scandal nou, între Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf! Avocatul antrenorului: "Organele de poliție sesizate vor face cercetări"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Schimbări la CNAS. Cardul de sănătate se mută pe telefon
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro