Ce înseamnă când spargi o oglindă. De ce cred superstițioșii că este cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla

Autor: Chivu Ana - 17:27, 10 iun. 2019
Ce înseamnă dacă spargi o oglindă?

Chiar și cei mai puțin superstițioși țin aminte interpretarea sperstiției atunci când se sparge o oglindă. În aproape toate culturile, oglinda are o simbolistică aparte. Iată ce înseamnă când spargi o oglindă!

Superstiții: Ce înseamnă când spargi o oglindă?

Superstițiile arată că oglinzile au două puteri magice: aduc ghinion, dar pot purta și noroc. De ce trebuie să ai grijă atunci când se sparge o oglindă? Înainte ca oglinzile să fie concepute, orice suprafață care putea reflecta un chip se credea că este magică.

În mitologie, descoperim zei sau oameni de rând care aveau senzația că oglindirea chipului lor în apă le poate arăta viitorul. Reflexia captivează și înșeală simțurile, precum se arată în mitul lui Narcis. Din cauza faptului că oglinda era metoda prin care poți privi în viitor, se considera că spargerea ei afectează cursul vieții și destinul ce îți era deja scris. Atunci când se spărgea o oglindă se mai credea și că un membru al familei urmează să moară.

Ce semnifică o oglindă spartă?
Ce semnifică o oglindă spartă?

Alte superstiții legate de oglinzi

– dacă o femeie şi un bărbat se privesc pentru prima oară într-o oglindă, vor avea o căsnicie fericită;
– dacă o oglindă se sparge singură, vei avea parte de un eveniment tragic;
– oglinzile din camera cuiva care a murit de curând trebuie acoperite, pentru că sufletul persoanei respective să nu rămână blocat în acestea. În popor se spune că diavolul a inventat oglinzile tocmai cu acest scop;
– poartă ghinion să îţi vezi chipul în oglindă dacă este luminat de o lumânare;
– copiii nu ar trebui să îşi vadă reflexia în oglindă în primul an de viaţă, deoarece poartă ghinion;
– actorii de teatru consideră că este de rău augur să se privească în oglindă peste umărul cuiva;
– înainte se credea că dacă o femeie stă în faţă unei oglinzi, mănâncă un măr şi îşi perie părul, va vedea imaginea viitorului ei soţ reflectată în această.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI