Tinerii care își doresc o carieră într-una dintre structurie MApN au șansa de a-și începe pregătirea chiar din anii de liceu, însă criteriile de selecție îi sperie pe foarte mulți. Află ce înălțime trebuie să ai ca să fii acceptat la liceul militar. Care sunt condițiile minime pe care trebuie să le îndeplinească toți candidații.
În ultimii ani, tot mai mulți tineri de la noi din țară se orientează spre o carieră în armată. Salariile atractive, beneficiile, siguranța locului de muncă sunt doar câteva dintre motivele pentru care aleg să intre în MApN sau, măcar să încerce să o facă.
„Dacă îți dorești doar o diplomă de bacalaureat sau specializarea matematică-informatică, poți alege orice alt liceu.
Dar dacă îți dorești să faci ceva deosebit, să fii cu un pas înaintea colegilor tăi, dacă îți plac provocările și nu te deranjează disciplina și rigoarea, dacă vrei să te pregătești pentru a deveni ofițer în armata română, dacă simți că ți se potrivește, atunci alege să urmezi cursurile unui colegiu național militar!”, se transmite pe site-ul MApN, la secțiunea Recrutare.
Procesul de admitere este unul riguros, candidaților le sunt testate cunoștințele generale, trebuie să treacă probe psihologice și, nu în ultimul rând, fizice. Însă până să ajungă să susțină examenul de admitere, trebuie să îndeplinească unele condiții care le spulberă visul multora.
Mulți se întreabă ce înălțime trebuie să ai ca să fii acceptat la liceul militar. Pe site-ul oficial al instituției, la secțiunea Recrutare/Ce condiții minime trebuie să îndeplinești, nu apare nicio mențiune cu privire la înălțimea candidaților.
Condițiile minime pe care trebuie să le îndeplinească un candidat la liceul militar:
Se precizează că nu pot fi înscrişi candidaţii care sunt absolvenţi ai clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenţi şi au fost înmatriculaţi într-o unitate de învăţământ, în învăţământul liceal sau profesional.
Candidații se pot înscrie online sau se pot prezenta, împreună cu un părinte sau cu un reprezentant legal la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar din județul/sectorul de domiciliu, pentru a obține informații privind oferta educațională, condițiile de recrutare, selecție și admitere, precum și pentru a beneficia de consiliere și îndrumare din partea personalului recrutor.
Te-ar putea interesa și: Care este cea mai mică pensie militară, în 2022, din România. Chiar ministrul Apărării a făcut publică suma