Ce i-a cerut Ludovic Orban ministrului Muncii, în plină ședință de guvern. ”Și eu am nevoie de așa ceva!”

Ce i-a cerut Ludovic Orban ministrului Muncii, în plină ședință de guvern. ”Și eu am nevoie de așa ceva!”
Orban, cererea la adresa ministrului Muncii

Noi decizii de ultimă oră discutate în cadrul unei ședințe de Guvern. Ludovic Orban a făcut o declarațiiecare le-a trezit curiozitatea tuturor românilor. Ce i-a cerut prim-ministrul României ministrului Muncii?

Ludovic Orban, cerință specială pentru ministrul Muncii

Astăzi, 9 aprilie, ședința de Guvern a avut scopul de a le aduce în prim-plan românilor alte noi decizii. Este vorba despre proiectele de acte normative care sunt incluse pe agenda Guvernului. În spațiul public se discută de mai bine de o lună despre solidaritate și empatie. Orban a intervenit în sublinierile ministrului Muncii pentru a susține implicit faptul că acesta face parte dintr-o categorie de oameni care nu-și permite să se liniștească în aceste vremuri. Premierul i-a sugerat oficialului că ar trebui să se gândească la o formă a solidarității și pentru demnitari.

„Am primit zeci de cereri de delogarea și motive care mai de care mai stranii pentru a susține asta. Trebuie să facem o analiză. Să găsiți o formă a solidarității și pentru șefime, inclusiv pentru noi, demnitarii. Și eu am nevoie de așa ceva. Ordonanța în prima ei formă am adoptat-o pentru două săptămâni. Nu sunt de acord în ceea ce privește celelalte categorii, categriile vechi au știu din timp”, a spus Ludovic Orban în ședința de Guvern care avut loc în urmă cu câteva momente.

Orban, cerere la adresa ministrlui Muncii în ședința de azi a Guvernului
Orban, cerere la adresa ministrlui Muncii în ședința de azi a Guvernului

Situația actuală din România – joi, 9 aprilie

„De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.917 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 61 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Până astăzi, 9 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 5.202 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 647 au fost declarate vindecate și externate”
Buletin de presă (Sursa: gov.ro)