Când ieșim din izolare. Premierul Orban a făcut anunțul: ”Se vor diminua cazurile!”

Când ieșim din izolare. Premierul Orban a făcut anunțul: ”Se vor diminua cazurile!”
Când ieșim din izolare. Premierul Orban a făcut anunțul: ”Se vor diminua cazurile!”

Ludovic Orban a vorbit despre momentul în care va fi necesară declararea unei noi ordonanțe de urgență, precizând că izolarea la domiciliu va mai dura deoarece suntem încă departe de o relaxare a acestor măsuri.

Când ieșim din izolare. Premierul Orban a făcut anunțul

„Ordonanțele Militare se adoptă când considerăm să venim cu noi măsuri. Nu era azi neapărat să venim cu ea. În momentul în care se impune, se va da o nouă OM”, a spus Ludovic Orban la B1 TV.

„Președintele împreună cu Guvernul analizează situația. Președintele a prelungit starea de urgență, urmărim evoluția și pregătim revenirea la normalitate.

Revenirea depinde de români, dacă respectă regulile. Estimările sunt pentru 1 mai. După ce trecem probabil de această dată se vor diminua cazurile. Ne dorim să se petreacă cât mai repede.

Simt că există o relaxare, dar nu trebuie să fie așa. Suntem de câteva zile pe un platou, nu sunt nici creștere, nici în scădere. Suntem departe de a ne relaxa. Îi rog pe români să mai reziste, să respecte tot ce am spus. Deplasarea să se facă doar pentru situațiile din ordonanțele militare.

 Ce spune despre măștile de protecție

Acționăm pe două direcții. Cred că am depășit momentul de criză a materialelor. Au intrat prin Unifarm sau ONAC multe materiale și echipamente sanitare.

Măștile pentru populație, pe lângă importuri, suntem angrenați într-un proces de susținere a producătorilor români care vor să facă aceste echipamente și substanțe. Deja se produc în România măști, combinezoane și substanțe. Numărul producătorilor va crește.

Când vom avea cantități suficiente, vom da și la persoanele vulnerabile”, a precizat Ludovic Orban.

În țara noastră au fost confirmate, până acum, 4.761 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se srict din surse oficiale. În total, în țara noastră au murit 220 persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat în România a fost anunțat la 26 februarie 2020.