‘Trebuie să îi vaccinăm pe oameni în somn’. Propunerea uluitoare făcută de un președinte de stat: ‘Mă ocup personal‘

‘Trebuie să îi vaccinăm pe oameni în somn’. Propunerea uluitoare făcută de un președinte de stat: ‘Mă ocup personal‘
Filipine are peste 1,3 milioane de cazuri de infectări

Statul Filipine se confruntă cu un număr mare de oameni care refuză vaccinarea. Președintele filipinez Rodrigo Duterte, frustrat de ritmul lent al vaccinărilor COVID-19, a trecut la amenințări. Oficialul a amenințat oamenii care refuză să fie inoculați cu închisoarea sau cu o injecție de Ivermectină. Cu toate astea, campania de vaccinare rămâne în continuare una foarte lentă.

Filipine are peste 1,3 milioane de cazuri de infectări

Statul Filipine se confruntă cu cel mai mare număr de cazuri de covid în aceste zile. Valul 4 a adus peste 1,3 milioane de cazuri. Deși ritmul campaniei de vaccinare a fost unul lent, autoritățile spun că, totuși, a crescut numărul vaccinaților, dar era o minciună.

Începând cu 20 iunie, 2,1 milioane de persoane fuseseră complet vaccinate din cele 70 de milioane de persoane vizate pentru acest an. Rodrigo Duterte, care a fost criticat pentru abordarea sa dură, a rămas ferm în decizia sa de a nu permite redeschiderea școlilor.

În aceeași adresă televizată, a dat o lovitură la Curtea Penală Internațională. Totul a plecat după ce un procuror ICC a cerut permisiunea instanței pentru o anchetă completă a președintelui. Rodrigo Duterte este acuzat cu privire la miile de crime făcute de polițiștii filipinezi într-un război împotriva drogurilor.

Președintele filipinez Rodrigo Duterte amenință populația

Criza filipineză tinde să se agraveze, iar autoritățile au rămas fără soluții. Astfel că, președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte a amenințat oamenii care refuză să fie inoculați cu închisoarea sau cu o injecție de Ivermectină.

Ivermectina a fost susținută ca un tratament alternativ pentru COVID-19, dar autoritățile de reglementare americane și europene și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au recomandat împotriva acesteia.

„Tu alegi, vaccinul sau te voi închide. Dar atâta timp cât sunteți aici și sunteți ființe umane și puteți purta virusul, vaccinați-vă. În caz contrar, voi ordona tuturor ofițerilor să-i aresteze pe cei care refuză să fie vaccinați.

Pentru că dacă nu, voi avea Ivermectină destinată porcilor injectați în voi.”, a spus Duterte într-o adresă televizată, în urma rapoartelor privind prezența scăzută a populației la mai multe locuri de vaccinare din capitala Manila.

„Să-i vaccinăm în somn”

Rodrigo Duterte, care este recunoscut pentru modul său dur în a dialoga cu populația, a trecut la alt gen de amenințări, văzând că nu reușește să-i convingă să se vaccineze. Cea mai recentă apariție televizată a acestuia i-a adus pe filipinezi în fața unui nou scenariu gândit chiar de Rodrigo Duterte.

Rodrigo Duterte a dat decizia prin care le permite autorităților să vaccineze populația în timp ce dorm. Duterte, în discursul său, a spus că va conduce personal campania.

„Problema este reprezentată de cei care nu vor să se vaccineze. Căutaţi-i în satul vostru, să mergem acolo în timp ce dorm. Le facem injecţia în timp ce dorm, astfel încât să putem face acest lucru.

Dacă nu vor, hai să mergem în casele lor şi să-i injectăm când se lasă noaptea. O voi face eu, eu voi conduce campania.”, spune Rodrigo Duterte, conform presei locale.

El a subliniat, de asemenea, publicului filipinez că răspunsul COVID-19 al țării este centrat pe lansarea vaccinării sale. Duterte, în iulie, a ordonat poliției să nu permită accesul persoanelor nevaccinate în aer liber și să le însoțească înapoi la casele lor atunci când se aventurează afară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI