Trucuri utile pentru gospodine! Ce fructe și legume n-ar trebui să le ții în frigider? Multe femei credeau că e corectă depozitarea în felul acesta.
Toată lumea întâmpină dificultăți în depozitarea fructelor și legumelor, în special în anotimpul cald. Temperaturile caniculare sunt un real dezastru, iar câteva trucuri pentru a menține totul proaspăt te salvează de la banii aruncați pe porții mai mari de legume și fructe care ajung în cele din urmă să se strice sub ochii tăi. Din păcate, și mâncarea gătită se alterează mai repede, dacă nu ai grijă.
Un studiu citat de New York Times arată că anual sunt aruncate peste 1.3 miliarde de tone de mâncare la nivel mondial. Studiul făcut în România indică faptul că un român aruncă mâncare gătită (24%), fructe (22%), legume (21%), pâine (20%), lactate (11%), carne (1%) și alte produse alimentare (1%) în medie. Obiceiul se poate traduce ca sute de lei pierduți anual, iar pentru asta oamenii ar trebui să fie mai atenți. Frigiderul pe care-l ai contează foarte mult. Un frigider bun nu trebuie să înghețe alimentele, ci trebuie să mențină o temeperatură optimă, altfel ceea ce depozitezi se va strica. De asemenea, o altă problemă intervine în privința înghețării alimentelor.
Ai grijă la timpul pe care îl petrec acestea la congelator. Un sfat important este acela să nu cumperi mai mult decât consumi. Unele alimente se consumă mai repede decât altele, așa că ai tendința de a recumpăra toate lucrurile care-ți palc, fără să te mai uiți prin casă. Este foarte important să nu ții fructele și legumele în același loc. Aceasta este una din cele mai frecvente greșeli făcute de toată lumea, pentru că multe din fructe emană etilină.
Cartofii, usturoiul, ceapa sau dovleacul galben pot fi ținute într-un loc uscat, răcoros și întunecat. Roșiile pot fi ținute la temperatura camerei, dar departe de soare și nu pentru mult timp. Este recomandat, totuși, să le consumi proaspete, imediat ce le cumperi de la piață sau supermarket.