Ce folosesc gospodarii de la țară ca să scape de dăunătorii din grădină. Metoda simplă cu efect garantat
Când vine vorba de inventivitate, mai ales în procesele de combatere a dăunătorilor, specialiștii se pare că nu dau semne de lipsă de inspirație. Conform unopr experți, ca să scape de dăunătorii din grădină, au apelat la metode ceva mai neobișnuite, fiind una simplă și cu efect garantat. Astfel, am aflat ce folosesc gospodarii de la țară ca să scape de dăunătorii din grădină.
Metoda simplă cu efect garantat pentru a scăpa de dăunătorii din grădină
Majoritatea fermierilor, din orice colț al lumii, folosesc în general metode clascie de combatere, care includ pesticide, ierbicide, în concluzie soluții chimice, atunci când vor să scape de dăunători. Dar, conform experților, nu întotdeauna dau și rezultate, sau dacă le dau, afectează calitatea produselor, când vine vorba de agricultură.
Dar, așa cum spuneam, aceiași experți nu duc lipsă de inspirație când vine vorba de a găsi alte metode, mai puțin ortodoxe, să le spunem, și nu fără rezultate bune.
Așa se face că, tocmai din Africa de Sud vine metoda simplă cu efect garantat pentru a ține dăunătorii la distanță, aplicată la podgoriile de viță-de-vie, iar pe cât de ciudat ar fi, acești femieri se folosesc de rațe.
Ce folosesc gospodarii de la țară ca să scape de dăunătorii din grădină
Datorită numărului mare de dăunători, și ca urmare a interdicțiilor guvernamentale de a mai folosii soluți chimice, experții sud-africani s-au reorientat, și au testat pe câteva podgorii Această podgorie a început să folosească rațele ca metodă de combatere a dăunătorilor pentru a combate melcii și alți dăunători care mănâncă vița de vie.
Acest lucru, la rândul său, reduce nevoia de pesticide a podgoriei, spun cei care au testat metoda, iar rațele sunt, până la urmă, o opțiune mult mai ecologică și fără dăunători.
Experții mai spun că nu este vorba de orice specie de rațe, ci de o specie adusă din India, cunoscută și sub numele de rațe alergătoare indiene, și nu numai că mănâncă dăunătorii, dar deșeurile lor servesc și ca îngrășământ pentru podgorie, reducând astfel nevoia de îngrășăminte.
Familii de rațe, cea mai simplă metodă de a scăpa de dăunătorii din grădină
De fapt, rațele au un impact atât de important asupra mediului înconjurător al podgoriei, încât World Wildlife Fund (WWF) a acordat fermierilor sud-africani o certificare de biodiversitate.
Aceeași metodă, se pare că a ajuns și pe câmpurile din România, și există locuri unde a fost adoptată metoda simplă cu efect garantat pentru a ține la distanţă dăunătorii din grădină, iar conform celei care gestionează proiectul, păsările pot curăța de dăunători un hectar de teren, singura condiție este să nu fie strămutate din zona în care au fost aclimatizate.
Conform inițiatoarei acestui experiment, Ruxandra Brad, o astfel de metodă nu este nici costisitoare, având în vedere că un pui costă în jur de 50 de lei, iar un adult ajunge la 150 de lei:
„Ele își fac treaba, trebuie doar să le închizi seara și să le deschizi dimineața, iar ele pot să plece și să-și facă treaba.
În schimb, dacă ai încerca să folosești un pesticid chimic, ai pune în pericol sănătatea ta, a copiilor tăi și a vecinilor.”, spune Ruxandra Brad, conform republikanews.ro.
În cele din urmă, metoda funcționează, și astfel se elimină riscul folosirii de soluții chimice, iar agricultura devine mai curată, bio, și fără riscuri. Până la urmă, e bine să ai o rață în ograda ta!