Cele mai bune legume sunt cele crescute de noi, în propria grădină. Acestea necesită îngrijire constantă, iar cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem este să le apărăm de dăunători. Există o soluție pe care o putem folosi pentru a scăpa definitiv de această problemă.
O adevărată pacoste pentru grădinile noastre pot fi vulpile. Acestea pot distruge grădina noastră cu totul. De regulă, au un obicei de a dezgropa plante în timp ce caută insecte.
De asemenea, își marchează teritoriul cu excremente și mirosurile nocive lăsate deranjant în jurul grădinii tale. Mai mult, animalele de companie mici, precum iepurii, riscă să devină prada unei vulpi.
Din fericire, există mai multe remedii naturale pentru a descuraja vulpile să pășească în grădina noastră. Specialiștii în domeniu recomandă să folosim un ingredient pe care cu toții îl avem în bucătărie.
Acesta este urât de vulpi și le va face să nu se apropie de legume. Este vorba despre ardeiul iute, iar o alta alternativă la acesta ar fi usturoiul. Cele două au un miros foarte puternic, iar vulpile vor fi deranjate de acesta.
Tot ce trebuie să faceți este să stropiți legumele din grădină cu amestecul dintre cele două și apă, iar vulpile vor sta departe de ele în mod natural. Puteți fierbe cele două ingrediente în apă, apoi le amestecați într-o soluție pulverizată.
La final veți avea un miros puternic, care va face ca vulpile să stea departe de grădină.
Nu este necesar să apelați la insecticide sau alte soluții chimice pentru a ține dăunătorii la distanță, doar în cazul în care apare o situație foarte gravă. Dacă puteți ține în frâu dăunătorii încă de la apariția primelor fructe și legume, cu siguranță veți avea o grădină sănătoasă.
În primul rând, folosiți soluții cu miros puternic sau gust iute. Cum am precizat și anterior, ardeiul iute sau usturoiul sunt două ingrediente perfecte.
De asemenea, puteți folosi acizi înțepători, precum oțetul. Insectele nu le suportă, iar legumele și fructele nu vor avea de suferit. Alte câteva variante ar fi: tutunul, alcoolul, sarea, uleiul sau săpunul.
Cele din urmă ajută la fixarea pe frunze a soluțiilor insecticide. Folosite în cantități mici, recomandate de specialiști, nu dăunează plantelor. Puteți face o combinație între mentă, frunze de ceapă și ardei iuți. Tocate, puse la macerat și diluate cu apă, apoi pulverizate, veți scăpa de toate insectele.