09 iul. 2021 | 12:40

Floarea din grădină care omoară dăunătorii roșiilor. Cum prepari acest cocktail bio, trucul e genial

Utile
Floarea din grădină care omoară dăunătorii roșiilor. Cum prepari acest cocktail bio, trucul e genial
Insecticid natural pentru grădina ta cu roșii. Cum să faci dăunătorii să dispară?

Cu toții ne dorim o grădină frumoasă, dar și sănătoasă. Sezonul cald aduce mulți dăunători care strică aceste aspecte de care ne îngrijim constant. Ce trebuie să faci pentru a alunga dăunătorii de pe roșii? Ai nevoie de ingrediente naturale pe care cu siguranță le găsești la tine în casă.

Truc pentru grădină: cum să ferești roșiile de dăunători?

O grădină trebuie să fie întâi de toate sănătoasă pentru a avea o viață lungă și pentru a te bucura într-adevăr. Pentru aceste lucruri ai nevoie ca plantele sau legumele și fructele pe care le cultivi să fie mereu protejate în special de dăunătorii care sunt un real pericol pentru ele în sezonul cald.

Vali Cucu, cunoscut legumitor și pasionat de semințe, a oferit câteva sfaturi celor care vor să scape de gângănii într-un mod simplu și natural. Trebuie să prepari o soluție simplă și rapidă pentru ca acestea să nu atace cultura ta de roșii.

Cei mai des întâlniți care îți pun în pericol legumele sunt: gândacul de Colorado, păduchii de frunză, păduchii lânoși, tripșii și cicadelele. La baza acestui insecticid sigur și bio stă crizantema sălbatică din florile căreia se poate obține un produs cu care să fie stropite constant pentru prevenirea atacurilor, dar și pentru combaterea lor.

Planta este originară din estul Europei, pe coasta Dalmației, dar poate să fie întâlnită în mai toate zonele temperate. Crizantema sălbatică este o plantă cu flori foarte frumoase și ale cărei frunze sunt foarte bune ca furaje pentru animale.

Cum tebuie să procedezi?

Despre ea se știe că este o soluție contra dăunătorilor din care sunt obținute substanțe care paralizează insectele cu un efect extrem de rapid. Trebuie să culegi inflorescențele plantei în zile însorite, atunci când sunt deschise, ulterior să le pui la uscat într-un loc cald și bine aerisit.

După ce s-au uscat, macină florile și pudra poate fi împrăștiată lejer peste spațiul pe care vrei să-l protejezi. Poți să pui pudra din florile de crizantemă sălbatică în puțină apă într-un recipient cu ajutorul căruia să pulverizezi soluția peste roșii. Este nevoie să repeți procesul zilnic până la dispariția dăunătorilor.

Trebuie să ai mai multă răbare dacă alegi să pulverizezi cu apă soluția pentru că trebuie să lași grădina să ‘respire’ preț de 12 ore, mai apoi să vii cu încă un rând de insecticid natural făcut în prealabil. Este recomandat să folosești ingrediente naturale și să eviți soluțiile diverse pe care le găsești în supermarket-uri sau în magazine de specialitate.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Mari amenzi pentru proprietarii de apartamente. Cine nu face asta va plăti scump
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro