Bunicile de la țară au anumite trucuri pentru a îngriji florile din curte. Cu ce stropesc plantele pentru a ține dăunătorii la distanţă. Este cel mai bun fertilizator! Îl puteți încerca fără probleme.
Apa cu cenușă este o variantă foarte bună și naturală care poate fi utilizată cu succes la plante, pentru a le ajuta să crească sănătoase și să se dezvolte mai bine . Această metodă de fertilizare este des folosită de grădinarii de la țară, încă din cele mai vechi timpuri.
Apa cu cenușă fertilizează solul și alungă dăunătorii rapid din grădină. Este o sursă de potasiu și alte minerale de care pot beneficia florile din curte. Pentru a prepara apa cu cenușă, aveți nevoie de următoarele materiale:
Prima dată adunați cenușa de lemn dintr-o sursă curată și necontaminată. Este de preferat să utilizați cenușă de lemn neagră, deoarece conține mai multe minerale și nutrienți. Apoi pregătiți recipientul. Folosiți unul mare și curat pentru a prepara apa cu cenușă. Acesta ar trebui să fie suficient de mare pentru a conține cenușa și apa și să permită amestecarea ușoară.
Adăugați cenușa și amestecați bine! Cantitatea de cenușă poate varia, dar un raport comun este de aproximativ 1 pahar de cenușă la 5 litri de apă.
Turnați apa peste cenușă, acoperind-o complet. Utilizați doar apă de ploaie sau din puț, dar evitați apa tratată chimic. Amestecați bine cenușa în apă folosind o lopată sau un băț pentru a asigura o distribuție uniformă a nutrienților în apă.
Soluția de apă cu cenușă se lasă să se înmoaie timp de 24-48 de ore. Acest timp de înmuiere va permite eliberarea nutrienților și a mineralelor din cenușă direct în apă. La final, soluția se filtrează cu ajutorul unei site. Se separă cenușa neînmuiată de soluția de apă cu cenușă fertilizantă.
De obicei, apa cu cenușă este folosită ca un remediu natural în grădină datorită beneficiilor sale pentru sol și flori. Bunicii de la țară o folosesc des și nu apelează la substanțe chimice. Cenușa de lemn este bogată în potasiu, fosfor, calciu și alte minerale care pot îmbunătăți fertilitatea solului și sănătatea plantelor
Cenușa de lemn are numeroși compuși alcalini care pot ajuta la combaterea unor boli fungice și bacteriene comune în grădină, cum ar fi mucegaiul și putregaiul radicular al florilor.
Soluția de apă cu cenușă poate fi benefică și poate avea un efect major asupra dăunătorilor, precum precum afidele și păianjenii roșii. Aplicată constant, reduce infestările și deteriorarea plantelor.
Vezi și: Cu ce să fertilizezi crinii din grădina ta, de fapt. Secretul experților pentru flori din belșug