În categoria celor mai simple și rapide preparate se regăsește și piureul de cartofi. Dar, conform gospodinelor experimentate, este important ce fel de unt trebuie să adaugi în piure. Acestea au dezvăluit secretul care îi schimbă radical gustul.
Cartoful este cunoscut pentru versatilitatea în prepararea sa. Mâncăruri precum cartofii prăjiți, salatele de cartofi și cartofii gratinați sunt pregătite zilnic pentru a completa alte feluri de mâncare principale.
Dar, dintre toate utilizările sale creative, piureul de cartofi este singura garnitură pufoasă și cremoasă. Dar, pentru a avea aceste calități, spun gospodinele, pentru avea cel mai bun piure de cartofi, este nevoie de un anume fel de unt.
Pot fi încorporate și alte adaosuri, cum ar fi sosul pesto, crema de brânză, căței de usturoi prăjiți și brânza de capră cu ierburi, dar acestea nu constituie baza pentru acea aromă bogată și care se topește în gură, distinctă în piureul de cartofi. Deci, în acest scop, este crucial să folosim un anumit tip de unt, și anume cel năsărat.
Așadar, ingredientul care te va ajuta să ai un preparat cremos și delicios este untul nesărat de înaltă calitate. Acesta este ingredientul care ar trebui să fie cel pe care îl folosim atunci când pregătim piureul de cartofi.
Folosirea untului nesărat scade riscul de a suprasăra din greșeală piureul de cartofi. Cu alte cuvinte, ar trebui să avem mai mult control asupra cantității de sare pe care o adăugăm. Unele rețete nu specifică ce unt se folosește, dar notează câtă sare se adaugă.
De exemplu, ai putea folosi o rețetă de piure de cartofi care cere 6 linguri de unt și 1 linguriță de sare. Dacă folosești unt sărat, acea 1 linguriță de sare în plus ar putea face piureul de cartofi necomestibil pentru anumite gusturi. Astfel, cel mai bine este să optezi pentru unt nesărat pentru a evita astfel de neplăceri.
Aceleași gospodine experimentate spun că folosind unt de cea mai bună calitate, se traduce de fapt prin piure de cartofi de înaltă calitate. Untul nesărat este de obicei mai proaspăt decât cel sărat, deoarece nu conține sare. Din cauza termenului de valabilitate mai scurt, supermarketurile elimină mai repede untul nesărat decât untul sărat, așa că mare atenție la ce cumpărați.
În ceea ce privește gustul, untul nesărat are un gust mai apropiat de cel al untului natural, deoarece nu are sare în spatele căreia să se ascundă, oferind astfel arome accentuate, care au o textură mai fină.
Așa că data viitoare când vrei să duci piureul de cartofi la următorul nivel, apelează la untul nesărat. Are o aromă mai naturală și va pune în evidență gustul preparatului tău.