Nu mai prepara piureul instant cu apă. Înlocuiește lichidul cu un alt aliment de „aur”. Va schimba complet gustul preparatului final. Textura compoziției cremoase va fi mai bogată. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă. Află în continuare cum trebuie să procedezi.
Piureul este o garnitură perfectă pentru carne, pește sau mixuri de legume servite la masă. Poate fi preparat din cartofi puși la fiert, apoi condimentați în funcție de gust sau poate fi pregătit cu ajutorul variantei instant ce poate fi achiziționată din magazine sau supermarketuri.
În varianta instant, piureul poate fi pus pe masă în doar câteva minute. Deși nu te poți bucura chiar de același efect ca în cazul în care fierbi cartofii și îi mixezi tu în bucătărie, poți să oferi preparatului bogăția și profunzimea oricărei compoziții cremoase. Principalul sfat ar fi să nu mai folosești apă.
Chiar dacă instrucțiunile generale de pe pachetele de piure instant indică folosirea apei pentru prepararea piureului, noi te sfătuim să sari peste acest pas. În loc de apă, folosește un alt preparat lichid, anume supă de legume. Va schimba complet gustul și savoarea preparatului final.
Supa de legume o poți avea în cămară sau, în caz contrar, o poți cumpăra direct de la magazin. Pentru că prezintă mai multe ingrediente, va maximiza și aroma preparatului final. Acest produs îți permite să condimentezi mâncarea mai abil. Utilizează aceeași cantitate de supă ca cea de apă.
Când gătești piureul instant cu supă de legume, ține cont și de un alt lucru: cu cât ai mai mult lichid, cu atât mai cremoasă va fi compoziția finală. Bineînțeles, este necesar să ai în vedere că lichidul va influența și consistența. Ca piureul să fie mai gros, trebuie să te rezumi la mai puțin lichid.
Dacă îți place ca piureul să aibă un gust deosebit, poți adăuga în supa de legume și un cub sau un praf de Delikat cu gust de găină. Evident, piureul va fi mult mai aromat și mai sărat. Poți folosi și un alt ingredient de aur pentru a spori aroma savuroasă a piureului instant.
Optează pentru adăugarea unei bucăți de unt aromat în piureul instant de cartofi, pentru a-i spori aroma. Untul aromat prezintă, de regulă, în compoziția lui unele dintre ingredientele: tarhon, salvie, mărar, coajă de citrice, parmezan ras. Produsul se păstrează la frigider.
Taie o bucată din untul aromat, dacă acesta are dimensiuni mai mari, și adaugă în supa de legume folosită la prepararea piureului instant. Poți să o adaugi și în compoziția finală, ca un fel de topping. Va îmbogăți textura preparatului, potrivit celor mai experimentate gospodine.