15 apr. 2024 | 10:40

Ingredientul banal care dă un gust senzațional piureului de post. Îl transformă într-un deliciu

Sfaturi Culinare
Ingredientul banal care dă un gust senzațional piureului de post. Îl transformă într-un deliciu
Piure de cartofi de post

Piureul de cartofi este una dintre cele mai apreciate garnituri. De cele mai multe ori, nu lipsește de lângă un șnițel sau o friptură. Astăzi vă vom prezenta o rețetă de piure de post pe care trebuie să o încercați.

Piure de post. Ingredientul secret care îi dă un gust special

În momentul de față de aflăm în Postul Paștelui, ceea ce înseamnă că nu avem voie să consumăm produse animale, precum carne, ouă sau lapte. Cartofii sunt des consumați sub diverse forme: prăjiți, la cuptor sau piure.

De cele mai multe ori, piureul se prepară cu lapte sau unt, dar acum nu putem folosi astfel de ingrediente. Din fericire, există numeroase rețete de piure de post, iar pentru astăzi v-am pregătit una. Ca și ingrediente, veți avea nevoie de:

  • 4 cartofi
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 cană de lapte de soia sau alt lapte vegetal, după preferințe
  • sare și piper, după gust
  • apă

Mod de preparare

Pentru început, curățam și tăiem cartofii în cuburi mari, după care îi punem într-o oală suficient de mare, în care vom pune destulă apă încât să-i acopere. Punem oala pe foc mediu și lăsăm cartofii să fiarbă până în momentul în care sunt moi, timp de circa 15-20 de minute.

Între timp, încălzim uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu, în care vom adăuga ceapa și usturoiul. Le călim foarte bine până devin moi și aurii, timp de circa 5-7 minute. Aveți grijă să nu se ardă.

În momentul în care cartofii sunt gata, scurgeți-i și puneți-i înapoi în oală, după care adăugați ceapa și usturoiul călit. Pisați cartofii și ceapa până obțineți o pastă fină și omogenă cu ajutorul unui blender de mână sau un mojar.

Opțional, dacă doriți, puteți folosi laptele de soia sau alt tip de lapte vegetal. Acesta va subția piureul și îi va oferi o textură mai catifelată. Trebuie să-l adăugați treptat și să amestecați încontinuu până când obțineți consistența dorită. Condimentați după gust și serviți cald. Poftă bună!

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Fraude la cumpărăturile online. Cum trebuie să ne protejăm datele
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Capital.ro
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor. Simona Bucura Oprescu: ”Reducerea vârstei este de 10 sau de 20 de ani!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Apare o nouă TAXĂ . Ce vor plăti românii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro