Se spune că ouăle vopsite în Joia Sfântă sunt bune până la Înălțare, dar asta înseamnă mai mult de o lună de zile. Dacă te întrebi ce faci cu ouăle fierte rămase de la Paște, există niște soluții și rețete ideale pentru a profita de ele și a nu le arunca. Aceste rețete sunt simple, ușor de făcut și vor fi apreciate de toate familia. Cel mai probabil, deja ai în frigider toate ingredientele necesare pentru a le face.
Ouăle fierte de Paște pot fi o adevărată problemă, dacă nu ai cui să îi dai de pomană în a treia zi de Paște, așa cum spune tradiția.
Pentru că e păcat să arunci ouă roșii, le poți transforma rapid integrându-le în rețete simple și gustoase pentru toată familia. În plus, după 3 zile de mâncat ouă fierte, cozonac, pască și alte bunătăți de paște, vei avea nevoie de ceva mai ușor.
Vezi și: Reţetă de ghiveci mănăstiresc de legume. Iese un deliciu, doar măicuţele îl mai fac aşa
Poți pune ouă fierte în orice salată de legume dorești – bulgărească, grecească, salată cu roșii și castraveți, salată verde sau altele. Oul este o adăugare perfectă pentru orice salată și o face să fie plină de proteine.
O altă variantă este să faci o salată de ouă cu ceapă verde. O poți pune între două felii de pâine alături de câteva frunze de salată și puțin sos picant pentru un prânz excelent. Ouăle fierte sunt ideale alături de o supă ramen, de o porție de noodles în stil japonez sau într-o salată orientală fresh, cu multă ceapă verde și roșie.
Altfel, poți face ouă umplute cu avocado, salată de conopidă, shakshuka cu ouă fierte, avocado toast sau o salată rece cu paste, ou fiert, roșii uscate, măsline, salată și un dressing de iaurt.
Vezi și: Cum faci corect cozonacul zburător. Trucul secret care îți garantează reușita rețetei VIDEO
Posibilitățile sunt nelimitate, iar felurile de mâncare pe care vrei să le faci depind doar de gusturile tale.
Salată de avocado și ou
Ardeiul, castravetele, avocado-ul și ouăle se taie cubulețe mici și se pun într-un bol. Se adaugă sare, piper și fulgi de chilli după preferințe. Storci zeama de la o lămâie deasupra și adaugă iaurtul grecesc și muștarul.
Amesteci bine și poți adăuga ceapă verde pe deasupra sau pătrunjel. Se servește cu pâine prăjită sau cu crackers. Această salată are gustul unei salate boeuf, dar mult mai slab calorică și mai sănătoasă.
Salată fresh cu ou
Pentru această rețetă, taie cubulețe castravetele, roșiile și ardeiul gras. Pune-le într-un bol mare și adaugă măslinele tăiate și fără sâmburi. Adaugă salata, ouăle fierte tocate mărunt și baconul prăjit și apoi mărunțit. Acesta trebuie să fie crocant.
Adaugă fâșii de parmezan pe deasupra, condimentează cu puțin piper și lasă deoparte. Într-un mic borcănat adaugă ulei de măsline, zeama de la lămâie, oregano, busuioc, sare și câțiva fulgi de chilli. Amestecă energic până obții un dressing.
Pune tot dressing-ul peste salată, amestecă bine și servește cu o lipie sau pâine prăjită.
Sandviș cu pui și salată de ou
Ia ouăle și zdrobește-le cu o furculiță. Adaugă sare, piper, muștar și maioneză și amestecă totul. Ia feliile de pâine și pune frunzele de salată. Adaugă amestecul de ouă. Deasupra așează piept de pui în fâșii. Pune castravete murat feliat și apoi încă o felie de pâine.
Pune sandvișul în tigaie până se rumenește pe ambele părți și servește-l cu un castravete murat extra.
Shakshuka cu ouă fierte
Se pune uleiul la încins și se călește ceapa, apoi se adaugă ardeii. Când totul s-a călit puțin se adaugă roșiile și condimentele și se lasă la fiert.
Te-ar putea interesa și: Secretul unei recolte bogate de roșii. Cu ce trebuie stropite la 7 zile de la plantare
Când sosul s-a îngroșat, se adaugă fulgii e chilli și se pun ouăle fierte tăiate în jumătate. Se pune capacul pentru ca ouăle să se încălzească, apoi se stinge focul. Se presară pătrunjel și se servește direct din tigaie cu pâine prăjită sau pâine proaspătă, după preferințe.