Italienii sunt cunoscuți în lume pentru mâncarea gustoasă pe care o fac. Pe rafturile din magazinele românești găsești de multe ori produse italienești, de la bulion, la paste sau dulciuri. Iată secretul bucătarilor italieni pentru cel mai gustos si rezistent bulion.
Bucătăresele din România cred că știu cum să prepare cel mai rezistent și cel mai bun bulion, însă italienii ar putea contrazice ușor acest lucru.
Italienii sunt cunoscuți pentru cele mai bune mâncăruri, fie că este vorba de paste, pizza sau prăjituri și înghețată.
O femeie din România care a locuit în Italia mai mult de zece ani a decis să dezvăluie secretul italienilor pentru cel mai bun bulion.
Românca a locuit lângă Ancona, în regiunea Marche, într-o fermă veche ai cărei proprietari erau cunoscuți în rândul italienilor, și anume, familia Alessi, renumită în zonă pentru o firmă deținută.
Pe lângă alte nenumărate rețete, românca a aflat și ingredientul secret pe care îl pun bucătăresele în bulion, potrivit Poftăbună.ro.
Vezi în rândurile de mai jos!
Te-ar putea interesa și: Secretul unei recolte bogate de roșii. Cu ce trebuie stropite la 7 zile de la plantare
Se pare că gospodinele italience nu pun conservant sau alte condimente, ci doar un singur ingredient.
Iată toți pașii pentru cel mai gustos bulion, dar și ingredientul folosit la prepararea bulionului.
Roșiile trebuie să fie bine coapte, se taie cuburi și se pun într-un ceaun sau o cratiță încăpătoare. Se pun pe foc și se lasă să fiarbă 30 de minute.
Apoi, când roșiile dau în clocot se acoperă totul cu un capac și se lasă timp de câteva ore, cât să se răcească suficient.
După ce sunt răcite, roșiile se scot și se pun la scurs, poți folosi tifon sau strecurătoare pentru acest pas.
Roșiile nu mai trebuie să aibă zeamă deloc ca să poată fi date prin mașina de suc de roșii. Este ideal să ai o mașină electrică, astfel te scapă de multă muncă fizică.
După ce ai obținut un suc de roșii gros, se adaugă sare de murături, o lingură sau două de sare, pentru 30 de kilograme de roșii este suficient.
Apoi, compoziția se pune în sticle sau borcane pe care trebuie să le sterilizezi, lucru pe care bucătăresele din România nu îl fac neapărat.
Deci, pentru ca bulionul să reziste cât mai mult timp, e necesar să urmezi acești pași.
După ce ai umplut borcanele cu bulionul proaspăt, ele se pun într-o cratiță mare, iar apoi se completează cu apă rece și se lasă la fiert o oră.
După ce dă în clocot, se acoperă cu un capac și se lasă până a doua zi,
Următoarea zi trebuie să torni apă rece peste ele și se lasă la ”răcorit”. Asta e tot pentru ca bulionul să reziste multă vreme și să aibă un gust deosebit!
Citește și: Trucul care face roșiile de iarnă la fel de gustoase ca cele de vară. Ce a descoperit o femeie te va ului