Suntem în Postul Paștelui, așadar vă prezentăm o rețetă de ghiveci mănăstiresc de legume. Este un adevărat deliciu și este mâncarea perfectă pentru cei care aleg să nu consume carne, ouă și lactate în această perioadă. Acest ghiveci de legume este sănătos și plin de gust. Haideți să vedem cum se prepară!
Dacă obișnuiți să țineți post, astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă fără carne. Inspirat de la călugării bucătari, acest ghiveci de legume este un preparat sănătos și absolut delicios. Se spune că mâncarea este mult mai bună la mănăstire, și asta pentru că maicile se roagă în timp ce o gătesc. Mai jos vă arătăm cum se prepară ghiveci mănăstiresc de legume. Rețeta nu este una complicată și aveți nevoie doar de câteva ingrediente:
Prima dată se pune soia la hidratat în apă fierbinte. Separat, într-o tigaie încăpătoare se pune uleiul la încins. Se adaugă ceapa tăiată mărunt și se amestecă bine, să nu se ardă. Când ceapa a devenit sticloasă se pun 50 de ml de apă și se lasă ceapa la înăbușit 5 minute.
Ulterior se adaugă și legumele congelate peste ceapă. Se pune și cartoful curățat de coajă și tăiat cubulețe, dar și soia. Se mai adaugă 100 ml de apă și se lasă amestecul la foc mic, până ce legumele sunt fierte. Aproximativ 10-15 minute. Se condimentează cu sare și piper.
Când toate legumele sunt fierte, se pune și sucul de roșii și se mai lasă la fiert 10 minute! Pătrunjelul se spală și se toacă mărunt. Se adaugă peste legume și se oprește focul. Mâncarea se servește cu murături sau o salată de roșii. Poftă bună!
Vezi și: Musaca de post, 5 rețete delicioase. Nu mai rămâne nimic în farfurie, sunt savuroase