Ce este malachitul, piatra optimiștilor. Cu ea vei atrage numai energii pozitive, de fapt

Ce este malachitul, piatra optimiștilor. Cu ea vei atrage numai energii pozitive, de fapt
Ce este malachitul, piatra optimiștilor.

Pentru cei care sunt pasionați de mistic și cred în energiile pozitive atrase de elementele naturii, malachitul reprezintă piatra persoanelor optimiste. Superba piatră de culoare verde intens a fost descoperită în Antichitate și se spune că poartă noroc celui care o poartă.

Ce este malachitul, piatra optimiștilor

Fie că împodobește gâtul de gazelă al domnișoarelor sau degetele fine de pianistă ale pasionatelor de bijuterii, malachitul reprezintă una dintre cele mai frumoase, rezistente și captivante pietre semiprețioase.

Potrivit celor de la metaphora.ro, numele „malachit” provine din limba latină molochitis, din grecescul μαλάχη (maláchē), care reprezintă malva, o plantă cu frunze de un verde intens.

În Imperiul Roman și în Grecia Antică, malachitul era folosit pentru a sculpta camee montate în aur. Măreții egipteni foloseau această piatră verde pentru a confecționa mici amulete în formă de scarabeu, pe care oamenii le purtau pe post de talisman, pentru a atrage energiile pozitive din jurul lor.

Oricât de frumoasă și captivantă ar fi piatra, malachitul nu este folosit doar pe post de bijuterie sau obiect decorativ. Acesta are mai multe întrebuințări.

La ce se mai folosește malachitul

De exemplu, dintotdeauna s-a știut faptul că egiptenii erau foarte pasionați de machiaj. Ceea ce nu mulți știu este că, pe lângă cărbuni, femeile lor pisau piatra de malachit și foloseau pulberea pe post de fard de pleoape pentru a capta atenția domnilor.

Malachitul era folosit, de asemenea, pe post de adeziv. Vechii egipteni foloseau încălzeau malachitul și apoi foloseau pasta creată la lipirea obiectelor incomplete sau sparte.

În satele din Elveția și din Alpii Francezi, piatra era așezată în leagănul micuțului atunci când acesta dormea, ca să îi asigure un somn liniștit. Chiar și atunci când creșteau, copiii purtau amulete din malachit despre care se credea că alungă coșmarurile și îi ferește de farmece și vrăji.

De asemenea, malachitul se spune că ar fi avut și anumite proprietăți mistice, fiind una dintre pietrele asociate Sfântului Francisc din Assisi. Conform legendelor, persoana care va bea dintr-un pocal de malachit va înțelege limba animalelor și va putea comunica

Totodată, de-a lungul istoriei malachitul a fost asociat cu protecția, nu doar a copiilor, ci și a călătorilor, mulți oameni crezând că această piatră ține la distanță magia neagră.

În zilele noastre, malachitul este privit ca un simbol al spiritualității, dar și al energiilor benefice. Malachitul simbolizează și abundența, intenția și manifestarea emoțiilor pozitive în timp ce le curăță pe cele negative.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI