Ce este asigurarea storno și cum îți poți recupera banii dacă anulezi concediul. Încă ne aflăm în perioada concediilor. Cei care aleg să plece în concediu, aleg destinații atât la noi în țară, cât și în străinătate. Din nefericire, lucrurile nu se întâmplă mereu așa cum s-a stabilit. Pentru asta există o soluție. Banii care au fost dați în avans pot fi recuperați, chiar dacă din diverse motive nu se mai pleacă în vacanță. În acest sens te ajută asigurarea storno. Iată așadar ce este asigurarea storno și cum îți poți recupera banii dacă anulezi concediul.
Ce este asigurarea storno și cum îți poți recupera banii dacă anulezi concediul
De cele mai multe ori, vacanțele sunt achitate cu luni înainte, din dorința de merge în concediu, pentru relaxare, dar și din cauză că, dacă sunt cumpărate din timp sunt mai ieftine.
Oricând pot apărea evenimente neprevăzute. Dacă îți anulezi plecarea în ultima clipă, atunci când ai achiziționat un pachet de vacanță, pierzi toată suma pe care ai achitat-o. Pentru astfel de situații există o soluție. Astfel vei sta deoparte de cazurile în care rămâi și fără bani și fără vacanță. Această soluție poartă denumirea de asigurare storno. Iată ce este asigurarea storno și cum îți poți recupera banii dacă anulezi concediul.
Tot ce trebuie să știi despre asigurarea storno
Asigurarea storno reprezintă un pachet care acoperă exact situațiile neprevăzute. Mai exact, prin intermediul acesteia, îți poți recupera banii, dacă nu poți să mai ajungi în destinația de vacanță dorită, din cauza apariției unor situații neprevăzute.
Banii din valoarea pachetului achiziționat pot fi recuperați în proporții de 80-100%. Lista acestor situații este pusă de obicei la dispoziție de către companiile care vând astfel de asigurări. Un detaliu foarte important este reprezentat de faptul că, asigurarea storno trebuie să fie achiziționată în aceeași zi în care a fost achiziționat și pachetul de vacanță, nu mai târziu.
Cum îți poți recupera banii dacă anulezi concediul – asigurarea storno
Evenimentele care sunt asigurate când îți anulezi concediul
Iată care este lista evenimentelor care sunt asigurate, prin intermediul unei asigurări storno, atunci când îți anulezi concediul:
- Îmbolnăvirea gravă bruscă, neașteptată, reacții adverse la vaccinuri (numai în cazul injecțiilor prescrise), vătămarea cauzată de un accident sau decesul persoanei asigurate.
- Îmbolnăvirea gravă bruscă, neașteptată, vătămarea gravă bruscă sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de căsătorie sau partenerul de viață (buletin de înscriere în evidență populației de 3 luni); părinții (părinți vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoți); frații și surorile, cumnații sau cumnățele; altă persoană specificată nominal în polița (ex. bonă).
- Înrăutățirea gravă bruscă, neașteptată, a unei suferințe (boli cronice) a persoanei asigurate, conform Condițiilor Generale de Asigurare.
- Sarcina este un eveniment asigurat dacă este constatată și confirmată medical după încheierea asigurării.
- Concedierea neașteptată de către angajator.
- Înaintarea acțiunii de divorț de către partenerul de căsătorie al persoanei asigurate.
- Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.
- În cazul a până la 7 persoane specificate într-o polița, care au rezervat împreună călătoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar și în situația în care un anumit motiv, dintre cele menționate în Condițiile Generale de Asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.
- În cazul în care daunele elementare sau furturile prin spargere influențează grav proprietatea persoanei asigurate, iar în urmă acestor evenimente prezența persoanei asigurate este indispensabilă.
- Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil în locul serviciului militar.
- Încheierea asigurării și plata primei pentru pachetele de asigurări cu protecție storno trebuie să se efectueze în ziua rezervării călătoriei.
- În cazul în care încheierea asigurării se face după dată rezervării călătoriei, vor fi asigurate numai acele evenimente care au loc începând cu a 10-a zi de la dată încheierii asigurării (excepții: accident, deces, eveniment elementar).
- Dacă încheierea asigurării are loc într-un interval de timp mai scurt de 31 de zile înainte de data de începere a călătoriei, protecția storno va fi acordată numai dacă încheierea asigurării și rezervarea călătoriei se vor face în aceeași zi. În caz contrar asigurarea cu protecția storno nu mai poate fi încheiată ulterior.