Cât costă o asigurare de călătorie în 2022. Ce costuri acoperă și de ce este bine să o ai dacă pleci în străinătate

Cât costă o asigurare de călătorie în 2022. Ce costuri acoperă și de ce este bine să o ai dacă pleci în străinătate

Cât costă o asigurare de călătorie în 2022. Fie că este vorba de o vacanța vieții tale sau de o excursie pentru nunta unui văr, s-ar putea să te întrebi când sau dacă merită să cumperi o asigurare de călătorie. Probabil cel mai bun răspuns este că depinde de ceea ce îți poți permite să pierzi. Înțelegând ce este asigurarea de călătorie și ce acoperă aceasta, vei putea lua cea mai bună decizie dacă o cumperi. Iată așadar cât costă o asigurare de călătorie în 2022.

Cât costă o asigurare de călătorie în 2022

Asigurarea de călătorie este o acoperire concepută pentru a te proteja împotriva riscurilor și pierderilor financiare care ar putea apărea în timpul călătoriei. Riscurile variază de la neplăceri minore, cum ar fi pierderea legăturilor aeriene și întârzierea bagajelor până la probleme mai grave, inclusiv răniri sau boli majore.

Foarte multe persoane sunt interesate de cât costă o asigurare de călătorie în 2022, precum și ce acoperire are. În funcție de acoperirea pe care o alegi, asigurarea de călătorie poate acoperi o gamă largă de posibile daune și pierderi, cum ar fi următoarele.

Vătămare sau boală

Asigurarea de călătorie 2022 te poate ajuta să te protejezi de cheltuielile medicale din străinătate pe care asigurarea ta obișnuită de sănătate nu le acoperă. Majoritatea planurilor de asigurări de sănătate nu oferă acoperire completă în țări străine, iar unele planuri de sănătate nu oferă deloc acoperire.

Asigurarea de călătorie funcționează în plus față de asigurarea de sănătate de zi cu zi și poate ajuta la suplimentarea costurilor medicale dacă te îmbolnăvești sau te rănești înainte sau în timpul vacanței.

Bagaj pierdut

Asigurarea de călătorie 2022 te poate ajuta la acoperirea cheltuielilor rezultate din pierderea sau furtul bagajelor. Acest lucru este util mai ales dacă o companie aeriană îți pierde bagajele, deoarece poate fi foarte dificil să-i faci să plătească pentru bagajele pierdute. Pentru a primi  sumele maxime, care să compenseze bagajele pierdute ale pasagerilor, aceștia trebuie să prezinte chitanțe care să ateste valoarea bagajelor pierdute și conținutul acestora. Unele companii aeriene cer ca cererea să fie depusă într-un anumit termen.

Cât costă o asigurare de călătorie în 2022

Anulări de ultim moment

Asigurarea de călătorie 2022 poate ajuta la acoperirea costurilor rezultate din anulările călătoriei. Majoritatea stațiunilor sau liniilor de croazieră nu îți vor oferi o rambursare completă în cazul unei anulări. Dacă anulezi cu două săptămâni sau mai mult înainte de călătorie, majoritatea stațiunilor vor percepe cel puțin o taxă de anulare; multe linii de croazieră s-ar putea să îți ofere doar o rambursare de 25% sau îți vor acorda credit parțial pentru o altă croazieră. Dacă anulezi în termen de două săptămâni de la o călătorie, la majoritatea companiilor nu îți vor oferi nicio rambursare. Se întâmplă circumstanțe neprevăzute și doriți să fii acoperit pentru orice eventualitate.

Acoperire dincolo de cardul tău de credit

Unele carduri de credit oferă o acoperire limitată, cu limite anuale și restricții pentru anulări și întreruperi, dacă oferă acoperire de anulare/întrerupere. Cu toate acestea, puține carduri de credit oferă acoperire pentru cele mai scumpe riscuri de călătorie: cheltuieli medicale sau evacuări de urgență, pe care asigurarea de călătorie le poate acoperi.

Cât costă o asigurare de călătorie în 2022. Prețurile diferă în funcție de mai multe criterii

Costul asigurării de călătorie se bazează în primul rând pe prețul călătoriei și pe vârsta călătorului. Un bărbat de 35 de ani s-ar putea aștepta ca o poliță să adauge 3% până la 5% la costul unei călătorii. Pe de cealaltă parte, un bărbat de 60 de ani ar putea plăti aproximativ 10%. Persoanele care doresc să știe cât costă o asigurare de călătorie în 2022, pot să acceseze siturile de profil, cum ar fi asigurari.ro și să calculeze cât le-ar ajunge o astfel de asigurare.

Prețul unei asigurări de călătorie poate fi diferit în funcție de următoarele:

  • Perioada vacanței

Este evident că o călătorie scurtă va putea fi asigurată la un preț mai mic față de o călătorie mai lungă. Având în vedere acest lucru, este bine de știut faptul că firmele de asigurări oferă posibilitatea încheierii unei asigurări medicale pe durata unui an întreg. Este o opțiune practică pentru cei care călătoresc mai des.

  • Suma asigurată

O diferență de preț poate apărea și de la suma asigurată. Cu cât suma este mai mare, cu atât va fi mai ridicat și prețul poliței încheiate.

  • Destinația de vacanță

Prețul poate varia și în funcție de locul unde vă petreceți concediul. De exemplu, o asigurare de vacanță pentru un concediu în Europa va avea un cost redus comparativ cu una pentru o călătorie în Statele Unite ale Americii.

  • Pachetul de asigurare

Majoritatea companiilor oferă pachete variate. Riscurile acoperire de polițele de asigurare pot fi și ele diverse. Prin urmare, și prețul este unul diferit, în funcție de pachetul de asigurare ales.

  • Vârsta persoanei asigurate

Cu cât vârsta este mai înaintată, cu atât va fi mai mare costul asigurării medicale de călătorie.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi asigurare de călătorie potrivită pentru tine

Înainte de a alege o asigurare de călătorie, ar trebui sa ai în vedere mai mai aspecte. În primul rând, este indicat să-ți faci o idee cu privire la riscurile pe care le-ai putea întâmpina pe parcurs. De asemenea, asigurarea de călătorie se încheie înainte de a pleca din țară.

Totodată, un alt lucru important este să ții cont de faptul că suma pentru care optezi să fie acoperită de asigurare este fixă și aferentă riscurilor pe care le acoperă. De exemplu, dacă posibilele servicii medicale de care veți beneficia depășesc suma fixă, diferența va trebui să o achitați dumneavoastră.

Un alt lucru important pe care ar trebui să-l faceți este să cereți de la bun început asiguratorului toate detaliile de care ai putea avea nevoie în ceea ce privește procedurile. În acest fel, nu veți avea parte de surprize neplăcute în cazul unui eveniment neașteptat acoperit de asigurare.

De asemenea, este indicat să vă interesați mereu înainte cu privire la compania cu care aveți de gând să încheiați polița. Este preferabil să apelați la o companie cu o reputație respectabilă.